Kőrösi Tamás tizenkettedik alkalommal állította ki festményeit a nagyközönség előtt Kiskőrösön szeptember 2-án pénteken, a XXVIII. Kiskőrösi Szüreti és Szlovák Nemzetiségi Napokon. A Tájak és képek című kiállításának megnyitója 19 órakor kezdődött a Pátria Klub emeleti termében.

Kiskőrös Város Önkormányzata nevében Szedmák Tamás alpolgármester nyitotta meg a tárlatot. Elmondta, hogy Kiskőrösön újra és újra megjelennek a festőművész friss alkotásai, amikkel ennyi év után is kellemes meglepetést tud okozni a művészetet szerető helyi közönségnek. Hozzátette, a városvezetésnek fontos, hogy minél többen lássák azt, hogy Kiskőrösön, a környező településeken, és megyeszerte milyen nagyszerű művészek vannak, akik elhozzák az alkotásaikat Petőfi Sándor szülővárosába. Az alpolgármester beszédében kiemelte, nagyon jónak tartja azt, hogy ennyi minden van Kiskőrösön, ami nem jöhetne létre olyan alkotók nélkül, mint például Kőrösi Tamás, aki rendszeresen megtiszteli a helyi közönséget műalkotásaival.  

Szedmák Tamás alpolgármester nyitotta meg a kiállítást Kiskőrös Város Önkormányzatának nevében
A Kiss István művésztanár a Kisléghi Nagy Ádám festőművész szavaival fejezte ki gondolatait, érzéseit.
-Hirdetés-

„Szent művészet, mert a művészet szent. Szent, mert szolgál, mint az angyalok. A művészet kinyilatkoztatás, és nem ködösítés. Iránytű, szeizmográf, mindig időszerű. Szent a művészet, mert mindenkié. Nem kisajátítható, nem kifizetődő, nem showműsor és a művész nem showman. A művész nem önjelölt, hanem kiválasztott. ő a tanúságtevő, a hitelesítő. Ő a szőlővessző. A művészet a szépséget szeretők vigasztalása. A tiszta szívűeké. A művészet hit, tehát vallás, hitvallás, magasztosság és az áhítat, mint Bach passiójában Krisztus köré vonósokkal szerkesztett glória. Mert ehhez képest minden más csak narkotikum.” 

Hozzátette, hogy ha végigtekintünk a kiállított képeken, ebben a mai talajvesztett világban testünk, lelkünk támaszaivá válhatnak, utat mutathatnak a cél nélkül tévelygőknek. 

Kőrösi Tamás festőművész, Szedmák Tamás alpolgármester és Kiss István művésztanár (b-j)

Kőrösi Tamás festőművésznek 23 (7 pasztell, 1 olajpasztell és 15 olajfestmény) új képpel gazdagodott gyűjteménye, melyeket most először láthat a nagyérdemű közönség. 

A rendezők a megnyitón résztvevőknek szeretetvendégséggel is készültek.

A tárlat ingyenesen megtekinthető a háromnapos
XXVIII. Kiskőrösi Szüret és Szlovák Nemzetiségi Napok ideje alatt a Pátria Klub emeleti termében!

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (57 db kép)
MEGOSZTÁS