A Kiskőrösi Wattay Technikum 2022/2023-as tanévnyitó ünnepsége az intézmény Sárkány József utcai telephelyén került megrendezésre, mivel az épülő sportcsarnok miatt az iskola székhelyén erre nem volt lehetőség.

Azonban az időjárás nem kedvezett az ünnepségnek, így aztán a folyamatos esőzéshez alkalmazkodva a tanévnyitó nem került megtartásra, ahogyan Kunczné Martin Regina igazgatóhelyettes néhány mondatos tájékoztatásában ki is emelte: „Az interneten található egyik idézet szerint, az a legjobb tanévnyitó beszéd, amelyet nem mondanak el – így én most élek ezzel a lehetőséggel!” A tanulók osztálytermeikbe vonulva kapták meg a leglényegesebb tanévkezdési információkat az osztályfőnökeiktől.

Kunczné Martin Regina és Benedek Tibor
-Hirdetés-

Ebben a tanévben technikumban kettő osztállyal, három ágazatban – gépészet, informatika és távközlés, gazdálkodás és menedzsment -; szakképző iskolában szintén kettő osztállyal, három ágazatban – gépészet, fa- és bútoripar, kereskedelem – indul az oktatás.

Az előző tanévben sikeres ágazati vizsgát tett tanulók már a szakirányú oktatásban vesznek részt, melyben pénzügyi- számviteli ügyintézőnek, gépésztechnikusnak (CAD-CAM szakirányon), informatikai rendszer- és alkalmazásüzemeltető technikusnak tanulnak a jövő technikusai. A szakképző iskolában pedig a jelenlegi tizedikes tanulók asztalos, épület- és szerkezetlakatos, valamint pincér-vendégtéri szakember képzésben vesznek részt. Az intézmény igyekszik a kistérség munkaerőpiaci igényeihez alkalmazkodva indítani a szakmák oktatását.

Ez a fajta szemlélet jelenik meg a felnőttek szakmai oktatásában is, ahol szeptemberben három csoport indult: pénzügyi-számviteli ügyintéző; kisgyermekgondozó, – nevelő; szociális ápoló és gondozó szakmákban.

Az iskola már most készül a februárban induló keresztféléves képzésekre, melyekre az intézmény honlapján lehet jelentkezni.

Az októberben megrendezésre kerülő Pályaválasztási Kiállításra pedig szeretettel várja az érdeklődőket a Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (7 db kép)
MEGOSZTÁS