A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban vereséggel kezdte az őszi szezont a Kecel FC gárdája. A fiúk Kiskunfélegyházán szenvedtek 3-2 arányú vereséget úgy, hogy a második félidőben 0-3-ről jöttek vissza a mérkőzésbe és közel álltak az egyenlítéshez.

A bajnokság második fordulójában a keceliek hazai környezetben léptek pályára és a kiskunfélegyházi második félidőben mutatott játékot szerették volna folytatni. A szeptember 4-én lejátszott a találkozón a keceliek ellenfele a Kalocsai FC gárdája volt, akik ellen 2-0-ra (0-0) nyertek: Borka – Bányai, Gavula, Doszpod, Sendula P., Patai B., Torma (Sajdik), Brindza, Sendula J. (Dulai), Döbrentei (Gyenizse), Herczeg P.

-Hirdetés-

A találkozót a vendégek kezdték jobban és már az 1. percben a kalocsai Matos Martin beadása után a labda a felső lécről hagyta el a játékteret. A 9. percben a keceli Bányai János lövését védte bravúrral a vendégek kapusa Vatai Adrián. A 26. percben ismét a kalocsaiak előtt adódott lehetőség, de Tóth Levente 18 méteres lövése után a labda a felső lécről pattant vissza a mezőnybe. Az első játékrészben a kalocsaiak álltak közelebb a gólszerzéshez. A szünet után frissebben, gyorsabban mozogtak a pályán a keceli labdarúgók és sorra alakították ki a helyzeteket az „öltözőben maradt” kalocsaiak ellen. A 46. percben Gavula Levente lövését hárította bravúrral a vendégek kapusa, majd Gavula Levente beadása után Patai Balázs hagyott ki ziccert szinte a gólvonalról. A 49. percben gólt eredményezett a hazaiak támadójátéka, amikor Gavula Levente bal oldali beadása után a középen tisztán álló Patai Balázs mintegy 5 méterről helyzete a labdát lapos lövéssel a kapuba (1-0). A kalocsaiak pár perccel később egyenlíthettek volna, de Tóth László a kapuval szemben üresen állva mintegy 10 méterről fölé lőtte a labdát. Az 57. percben Gavula Levente szánta el lövésre magát a tizenhatos vonal körüli részről és a bal sarokba tartó lapos lövését bevédte a vendégek kapusa. A találkozó hátralévő részében több alkalommal is szerezhetett volna gólt a kontratámadásokból a keceli csapat, de a támadók a végjátékban pontatlanok voltak. A kalocsaiak a 87. percben álltak a legközelebb a szépítéshez, amikor Kerekes Krisztián közelről az oldalkapufát találta el. A 90. percben egy újabb kapufa zárta a mérkőzést, de ekkor a védőket lefutó Gavula Levente lövése után vágódott vissza a mezőnybe a labda az oldalkapufáról. Az összesen négy kapufát hozó mérkőzésen a szervezettebben focizó és a helyzeteit jobban kihasználó keceliek megérdemelten nyertek.

Pandúr László
Pandúr László – Kecel FC szakmai igazgatója:

– Nagyon örülök, hogy a Kiskunfélegyházán mutatott második félidei teljesítményünkből tudtunk építkezni. A mai első félidőt el kell felejtenünk, mert nagyon pontatlanok voltunk és sok hibával játszottunk. Ebben az időszakban vezethettek volna a kalocsaiak, de két esetben is a kapufánkról kifelé pattant a labda. A második félidőben már jól járattuk a labdát, pontosabbak voltak a passzaink és veszélyes támadásokat tudtunk vezetni. A helyzeteink alapján akár nagyobb arányban is nyerhettünk volna, de a kalocsaiakról is el kell mondani, hogy voltak lehetőségeik a gólszerzésre. Ma egy nagyon jól küzdő ellenfelet tudtunk legyőzni olyan kontrajátékkal, amelyben mindig benne volt a gólveszély. Bebizonyosodott ma, hogy vannak gyors és kapura veszélyes csatáraink, akik közül kiemelném Gavula Leventét, mert gólt szerzett, gólpasszt adott és még egy kapufája is volt. Természetesen egy ilyen szép győzelem után minden játékosunknak gratulálni kell.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (11 db kép)
MEGOSZTÁS