Igen korán már a 2022-2023-as szezon második fordulójában találkozott egymással az Akasztó és a Kiskőrös. A szomszédvári derbit Akasztón vívták meg a felek. A hazaiak nagyon készültek a találkozóra, hiszen az akasztóiak nagy örömére végre elkészült az élőfüves pálya, így ezzel a találkozóval avatták a megújult játékteret.

A vendégek edzőjének, Agócs Zoltánnak sem volt ismeretlen az Akasztói közeg, hiszen 10 évig dolgozott Akasztón.

-Hirdetés-

A találkozó elejétől már a Kiskőrös támadott többet. A 21. percben megszerzett vezető góljukig is volt már három olyan ziccerük, ami veszélyes volt. Majd jött a 21. perc, Amin szerzett labdát a bal szélen. A kiskőrösi szélső remek passzal szolgálta ki a középen teljesen üresen lévő Dunai Rudolfot, aki félfordulatból lőtt a hazai kapuba 0-1. Ezek után próbált éledezni az Akasztó, de igazán nagy helyzetig nem jutottak. Igaz a vendégek sem.

A második játékrész elején újra a Kiskőrösiek örülhettek. Egy labdaszerzés után Nagy Attilát próbálták megjátszani a vendégek. Nagy a két hazai védő bizonytalanságát kihasználva, pöckölte el a lasztit a két védőjátékos és Németh kapus mellett is a bal alsóba 0-2. Továbbra is lendületben maradtak a vendégek. Tóth Márk kétszer is nagy ziccerbe került, azonban mind a kétszer Németh Zsolt bravúrral hárított. A 85. percben azonban már tehetetlen volt. Egy bal szélről beadott labdát lőtt a jobb felsőbe a kiskőrösi támadó 0-3.

A találkozót teljesen megérdemelten nyerte meg a vendég Kiskőrös. Az Akasztó ezen a napon gyenge játékkal rukkolt elő, ami háromgólos vereséget eredményezett.

Akasztó FC – Kiskőrösi LC 0-3

Akasztó FC: Német Zs., Molnár E.(Szrenkó A.), Kerekes, Szabó Zs., Boldizsár (Szabó N.), Bajusz (Kapus), Németh T., Palla, Szabó I. Sz. (Vincze D.), Dobosi, Márki (Szabó II. Sz.) vezetőedző: Szrenkó István.

Kiskőrösi LC: Tóth Z., Szedmák, Hajnal, Dunai (Karf), Nagy A. (Andó), Mihály, Tóth Á., Amin (Agócs), Budai, Tóth M., Pintyi vezetőedző: Agócs Zoltán.

Szrenkó István vezetőedző, Akasztó FC:

– Először is gratulálok a Kiskőrösnek. A találkozó minden mozzanatában felülmúltak minket, mind akaratban, mind játékban. Nem értem a csapatomat, mivel én nem így küldtem föl a pályára őket. Abszolút nem tartottuk be a taktikai utasításokat. Nem oldottuk meg azokat a megbeszélt dolgokat, amiket le szerettünk volna hozni ezen a meccsen. Plusz itt van a pályaavató, kő keményen megkaptuk. Én most csak elmarasztalni tudom a csapatot, hiszen a Kiskőrös a fejünk fölé nőtt mindenben. Még egyszer csak azt tudom mondani, hogy nagyon haragszok a játékosaimra. Én nem így küldtem föl a csapatom. Amíg kapura lövés nélkül lehozunk egy meccset hazai pályán az szégyen. Én szégyellem magamat a csapatom mai mutatott játéka miatt.

Az Akasztó FC csapata
Agócs Zoltán vezetőedző, Kiskőrösi LC:

– Tudtuk, hogy mire kell készülnünk, mire számíthatunk. Itt csak vért izzadva lehet Akasztón a Kiskőrösnek győznie. Szerencsés periódusokban rúgtuk a gólokat. Érthetetlen módon az első találatunk után mi zavarodtunk meg és ott fölénybe került egy 20 percre az akasztói csapat. A második félidő elején rúgott gólunk megnyugtatott minket, utána már higgadtan játszottunk. A harmadik gólunk pedig hab volt a tortán. Gratulálok a csapatomnak és az Akasztónak is, hiszen ők is nagyot küzdöttek, de úgy gondolom, hogy ma jobbak voltunk egyértelműen.

A Kiskőrösi LC csapata
MEGOSZTÁS