A Kiskőrösi Bem József Általános Iskola pedagógusi kara a 2022/2023. évi tanévben új angol és történelem tanárral bővült. Szeptember 1-jétől Kovács Gáborral találkozhatnak az említett tanórákon a diákok 3., 5., 6. és 8. évfolyamon.

Mesélj egy kicsit magadról, tanulmányaidról, szakmai hátteredről.

Kecelről származom, Szegeden végeztem angol-történelem középiskolai tanári képzésem a Szegedi Tudományegyetemen. Ezt követően a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban tanítottam angol nyelvet egy évig, itt is minősültem Pedagógus I. fokozatra.

Honnan értesültél az állásról?
-Hirdetés-

Azt követően jelentkeztem az iskolába, hogy feleségem is felvételt nyert az intézménybe mint történelem-környezetismeret tanár.

Kiket, milyen szakon fogsz oktatni?

Angol nyelvet tanítok 3., 5., 6. és 8. osztályokban, illetve történelmet 5. és 6. évfolyamokon.

Hogyan ítéled meg a pozíciódat az intézményben?

Valamelyest még azért pályakezdőként/új munkatársként érzem magam az iskolában, szóval elsődleges céljaim közé tartozik az is, hogy a kollégákat jobban megismerjem, és hogy jó kapcsolatot alakítsak ki velük. Ugyanez vonatkozik természetesen a tanulókra is.

Milyen célt tűztél ki erre a tanévre, amit mindenképpen szeretnél megvalósítani?

Szeretnék beilleszkedni az iskolába, illetve szeretnék nagyon sok jó jegyet adni a tanulóimnak.

A Kiskőrösi Bem József Általános Iskola 2022/2023. évi tanévének új pedagógusai. Balról jobbra: Lasztovicza Marcell, Durst Klaudia, Kurucz Bernadett, Pasztendorf Gabriella, Pasztendorf Mónika és Kovács Gábor
Szerinted milyen egy jó pedagógus, te mire törekszel?

Igyekszem mindig empatikus lenni diákjaimmal. Véleményem szerint, ha sikerül jó kapcsolatot kialakítani a tanulókkal, úgy a tanítás-tanulás is sokkal eredményesebb lehet.

Milyen módszerekkel tanítasz?

Szeretem a csoportmunkát, mivel a másokkal való együttműködést is meg kell tanulniuk a diákoknak, és talán a tanulás is kevésbé tűnik monotonnak. Emellett pedig próbálok minél több játékosságot csempészni a feladatokba, ez egy általános iskolában még fontosabb.

Miért választottad ezt a hivatást?

Szeretek másoknak segíteni, megtanítani új dolgokat. Nem csupán társadalmi küldetéstudatból, hanem egyébként is jó érzéssel tölt el, ha valaki hasznát veszi annak, amit tőlem tanult.

Van-e olyan kedvenc történeted, ami megerősített abban, hogy jó hivatást választottál?

Mivel nemrég kezdtem a pályát, így olyan sok anekdotával még nem rendelkezem. Talán a leginkább az érintett meg, amikor a nyár folyamán az egyik volt tanulóm kézzel írt levélben köszönte meg az elmúlt egy évet és leírta, hogy milyen jól érezték magukat az óráimon.

Képek: Kutyifa Anikó

MEGOSZTÁS