A kiskőrösi katolikus templomban szeptember 11-én tanévnyitó szentmisét tartottak. Az eseményre azokat a diákokat várták szüleikkel és a tanárokat, akik Isten áldását szerették volna kérni segítségként az új tanévre.

 

-Hirdetés-

A szentmise alkalmával Tóth Tibor atya a türelemre, kitartásra és a bölcsességre hívta fel a figyelmet az új tanév kihívásaival szemben. Megáldotta a diákok által elhozott iskolatáskákat, amelyekbe azon tankönyvek kerültek, amely tantárgyból esetleg egy kis segítségre lenne szükségük. Felhívta a figyelmet arra, hogy a diákok, szülők és a tanárok összefogása mennyire fontos a tanév során. Kiemelte, hogy amennyiben jó eredmények lesznek a közös összefogásnak köszönhetően, akkor a jövő is reményteljes.

„Amikor az iskolatáskákat megáldjuk, azzal a mennyei atya segítségét kérjük a mindennapi munkához, tanuláshoz. Mennyei atyánk add, hogy mindazon diákok, akik ezeket az iskolatáskákat és tanszereket értelmük kiművelésére használják, a Te dicsőségedet hirdessék. Szerető mennyei atyánk a te oltalmazó kezeidbe ajánljuk ezeket a gyermekeket, fiatalokat, légy mindig velük a sikereikben és a kudarcaikban, az örömeikben, valamint a fájdalmaikban. Áldd meg ezeket az iskolatáskákat és azok hordozóit, szent lelked világítsa meg a szívüket, hogy az év folyamán gyarapodjanak hitben, szeretetben, ismeretben és bölcsességben” – mondta Tibor atya.

A szentmise végé a gyülekezet részéről Suhajda János és Supka Éva köszöntötték Tóth Tibor atyát születésnapja alkalmából egy ajándékcsomaggal és sok erőt, valamint egészséget kívántak a munkájához.

Szeptember 18-án (vasárnap) 9 órai kezdettel a kiskőrösi katolikus templomban érseki szentmisére várják a híveket, mely alkalmával dr. Bábel Balázs érsek atya hirdet igét és ekkor történik meg Tóth Tibor atya plébánosi beiktatása is.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (87 db kép)
MEGOSZTÁS