Szeptember 16-17-18-án rendezik meg a Soltvadkerti Szüreti Fesztivált, melyen kicsik és nagyok, fiatalok és korosabbak is megtalálhatják majd a kedvükre való szórakozást, kikapcsolódást. A kulturális és hagyományőrző programok mellett nagyszabású koncertek, kirakodóvásár, gasztronómiai kavalkád és hajnalig tartó mulatozás vár minden érdeklődőre. Szombaton (szeptember 17-én) 15:30-tól a Bitangolók klubkoncertjére szórakozhatnak a magyar rockzene kedvelői a Szabadtéri színpadnál. A kéttagú zenekarról Andó István, a Bitangolók vokálos gitárosa mesélt hírportálunknak.
Mikor és hogyan alakult a zenekar? Kik a tagok, és milyen szerepük van a zenekarban?

A duó 2016-ban alakult, két zeneszerető ember -egy énekes és egy gitáros- először a saját szórakoztatására hozta létre. Az első időszakban a közös zenélés öröme, a próbák jó hangulata, az alkotás öröme tartotta életben a csapatot. Majd miután a megalakulás híre elterjedt, jött az első „felkérés” a helyi falunapra, és ez az a dátum, amikor a „csapat” kilépett a próbaterem falain kívül és elkezdett vállalni fellépéseket is.
A zenekar soltszentimrei, tagjai: Sallay György – ének és Andó István – gitár és vokál.

Sallay György – ének és Andó István – gitár és vokál
Milyen stílusú zenét játszotok? Milyen jellegű a zenekar repertoárja?
-Hirdetés-

Mind a ketten alapjában véve rockzenei vénával rendelkezünk. Gyuri már több zenekarban is énekelt eddigi pályafutása során, én pedig a 90-es években szintén alapító tagja voltam Andrási Feri barátommal együtt egy alternatív-rockzenét játszó „garázs-rock” formációnak, az Anabolycának. A rockzene szeretete a mai napig megmaradt, így a zenekar műsora is ismert magyar rockzenék feldolgozásaiból áll, valamint saját számokat is igyekszünk kreálni, és ezzel színesíteni a repertoárt.  

A zenekar műsora ismert magyar rockzenék feldolgozásaiból áll, valamint saját számokat is előadnak
Mit lehet tudni a duó saját szerzeményeiről?

Eddig három saját szerzeményünk van, ezeket én írtam és hangszereltem. A Lélekvesztő, a Néha neked is kell, és az Amerika című számok.
Ebből a Lélekvesztő című szám az amire rámondható, hogy teljesen elkészült. Ezt egy stúdióprogrammal több sávot használva saját magunk felvettük, és csináltunk rá egy videó klipet is, ami a BITANGOLÓK YouTube csatornáján megtalálható.
A Néha neked is kell is felvételre került, de az még keverésre vár.
Az Amerika című számot pedig még stúdióznunk kell, amit a téli hónapokra tervezünk.

Hol találkozhatott eddig veletek a közönség?

Felléptünk a Magyar Honvédség tehetségkutató vetélkedőjén, azon kívül a helyi (soltszentimrei) falunapokon, a Nádas Söröző rendezvényein, Családi Napon, Trianon megemlékezésen, környékbeli falunapokon (Fülöpszállás, Tabdi), háromszor szerepeltünk Kiskőrösön a Szabadidő Presszó koncertjén, és egy alkalommal Soltvadkerten a tónál, a Borfesztiválon.

Ez idáig melyik volt a leglátogatottabb fellépésetek, vagy számotokra a legemlékezetesebb?

Az idei helyi soltszentimrei koncert (Barátság Foci Kupa elő rendezvény a Nádas Sörözőben) ami nagyon jó hangulatú volt, a megjelent közönség alig akarta engedni a duónak, hogy abbahagyjuk a zenélést. Valamint a soltszentimrei és a fülöpszállási falunap, ahol szépszámú és lelkes (éneklős-tapsolós) közönség előtt volt lehetőségünk játszani.

Mik a jövőbeni tervei a zenekarnak?

Két éve a saját stúdiónk segítségével felvettünk már egy 12 számos feldolgozás válogatást, ami megtalálható a BITANGOLÓK YOUTUBE csatornáján. Idén szeretnénk a második ilyen jellegű feldolgozás „albumunkat” befejezni. Még több saját számot rögzíteni, és minél több helyre eljutni, hogy megmutathassuk magunkat.

Milyen repertoárral készültök a soltvadkerti fellépésre?

Az egy órás előadást mindenki által ismert magyar rockzenék akusztikus jellegű feldolgozásaival, és a saját számunk eddig nem hallható változatával igyekszünk kitölteni.

Képek: Bitangolók archív

MEGOSZTÁS