A nyár során több változás is történt a kiskőrösi jégkorongozóknál. A HC Kiskőrösönél jelentősen átalakult a játékoskeret, a jövőben a mérkőzéseik nagy részét hazai környezetben játsszák majd, és új edzői érkezett a klubhoz.

A HC Kiskőrös elnöke Szekeres Károly elmondta, hogy korábban közösen szerepeltek a bajnokságokban a Spartak Szabadka együttesével, akikkel a további együttműködés megszűnt. A szabadkaiak a továbbiakban a szegediekkel folytatják a jövőt. Az együttes több fiatal tehetségére is felfigyeltek komoly klubok, akik a következő szezont már a nagyobb, neves egyesületek soraiban kezdik el. Új elem még a klub életében, hogy ősztől a korábbi 7 helyett 5 együttest működtetnek majd, akikkel mintegy 70 százalékban már hazai környezetben tudnak pályára lépni.

-Hirdetés-

A klubelnök beszámolt arról, hogy szeptember 10-én kezdték el a jégkészítés munkálatait. A jégpálya előzetes talaj hűtése 8 órát vett igénybe, ami után egy jégkészítő berendezéssel oszlatták el egyenletesen a játéktéren a vizet. A pálya mintegy 12 órányi vízzel való locsolása után a rolbával növelték és egyengették el simára a jeget, amely végső vastagsága 5 cm körül lesz az egész szezonban.

A HC Kiskőrös csapatai szeptember 12-től már igazi jégen edzhetnek. A nagyközönség számára is látogatható a jégcsarnok, mely során a korisulira szerdán 17-18, pénteken pedig 18-19 óráig várják az érdeklődőket. A nagy érdeklődésre számot tartó közönségkori idei szezonnyitó napja október 29-én lesz, és a tervek szerint február végéig fog tartani.
Elekes Levente (középen)

A klub elnöke megemlítette, hogy a nyár során új edző állt munkába az egyesületnél. Komoly játékos és edzői pályafutás, valamint tapasztalat áll Elekes Levente mögött, aki a HC Kiskőrös utánpótlás nevelés munkájában kapott szerepet edzőként. A szakember korábban 32 évig aktív játékosként szerepelt a jégpályán, amely során román utánpótlás és felnőtt válogatott is volt. Az edzői pálya tekintetében is elismerő eredményeket ért már el, hiszen a román utánpótlás válogatott edzőjeként irányította a csapatot a norvégiai téli olimpiai selejtezőn, de a felnőtt román válogatottnál is dolgozott segédezőként. A hitvallása, hogy az elvégzett munka alapozza meg a jó eredményt. Vágyik a sikerekre és a sikerorientált hozzáállást várja el a játékosaitól is.

MEGOSZTÁS