Dr. Polt Péter legfőbb ügyész a szeptember 15-én, csütörtökön ünnepélyes keretek közt átadta a Kiskőrösi Járási Ügyészség új épületét, mely Kiskőrösön, a Szarvas utca 2. földszintjén található.

A Kiskőrösi Járási Ügyészség története 1872-ig, a modernkori ügyészség létrejöttéig nyúlik vissza, amikor Kis-Kőrösön, a királyi járásbíróság mellett megkezdte működését. 1892-től a maga korában a régió legkiemelkedőbb építészeti alkotásának tartott Községházában kapott öt irodát. 1990 májusától napjainkig az önkormányzat irodaépületében 136 négyzetméteren, kilenc irodahelyiségben működött.

Az ügyészség folyosóján Kiskőrös emblematikus épületeiről készült fotók is helyet kaptak a különféle térképek mellett
-Hirdetés-

A mintegy 55 ezer lélekszámú Kiskőrösi járás kapcsán a Kiskőrösi Járási Ügyészség feladatait 15 településre kiterjedő illetékességgel látja el. Így mostanra a 11 fős szervezeti egység számára a korábbi alapterület és irodaszám szűkösnek és korszerűtlennek bizonyult.

Az idén márciusban megkezdett építési munkálatok eredményeként 378 négyzetméter alapterületű, 12 irodahelyiségből álló, a mai kor energetikai – mint például a hőszivattyús hűtési rendszer – és esztétikai igényeinek megfelelő, az ügyészség munkáját mindenben támogató, modern irodaépület jött létre.

12 irodahelyiségből álló modern irodaépület került kialakításra

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész az avatóbeszédében hangsúlyozta, hogy az ügyészi szervezetben az elmúlt húsz évben folyamatosan végrehajtott infrastrukturális fejlesztések egyik fontos állomása a Kiskőrösi Járási Ügyészség új épületének átadása. Az ügyészség kiemelt hangsúlyt fektet a XXI. század igényeinek és elvárásainak megfelelő és méltó munkahelyek kialakítására, amelynek egyik fontos, mára különösen felértékelődött eleme az energiahatékonyság. A most átadott épület e szempontnak is maximálisan megfelel.

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész

Petőfi Sándor “Sors, nyiss nekem tért…” című versével vont párhuzamot az ügyészség munkájának szellemiségével dr. Gyugyi Csilla Bács-Kiskun megyei főügyész. “Hazaszeretet és tenni akarás. Bennünket is erre neveltek, minket is erre tanítottak, és a munkánk során is így dolgozunk ügyészként, itt a Kiskőrösi Járási Ügyészségen is. Közvádlóként és a közérdek védelmében egyaránt.”
Hozzátette, hogy a Kiskőrösi Járási Ügyészségen jelenleg hat ügyész teljesít szolgálatot, akik munkáját négy irodai munkatárs, és egy fizikai alkalmazott segíti. Tevékenységük a Kiskőrösi Járási Ügyészség illetékességébe tartozó bűncselekményekre és ügyekre terjed ki. A Kiskőrösi járás mintegy 1130,33 km² alapterületet, 15 települést, 11 községet és 4 várost, és mintegy 55 ezer lélekszámot ölel fel.   

dr. Gyugyi Csilla Bács-Kiskun megyei főügyész

Az ünnepi esemény hangulatát a Kiskőrösi Petőfi Sándor Általános Iskola és Evangélikus Gimnázium tanulóinak előadása emelte. Petőfi Sándor “Egy estém otthon” című versét Katona Imre szavalta el. Ezt követően Koczkás Mirjam varázsolta el hangjával a résztvevőket, a “Hazám, hazám, édes hazám” című népdal eléneklésével.  

Koczkás Mirjam a „Hazám, hazám, édes hazám” kezdetű népdalt énekelte el
Az épület kulcsát Dr. Polt Péter legfőbb ügyész adta át dr. Csanády Zsolt kiskőrösi járási vezető ügyész úr részére.
Ünnepélyes kulcsátadás

A fotókon az átadón készült képek láthatók.

Sajtóközlemény: ugyeszseg.hu

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (55 db kép)
MEGOSZTÁS