Szeptember 16-17-18-án rendezik meg a Soltvadkerti Szüreti Fesztivált, melyen kicsik és nagyok, fiatalok és korosabbak is megtalálhatják majd a kedvükre való szórakozást, kikapcsolódást. A kulturális és hagyományőrző programok mellett nagyszabású koncertek, kirakodóvásár, gasztronómiai kavalkád és hajnalig tartó mulatozás vár minden érdeklődőre. Szombaton (szeptember 17-én) 17:00-tól a Kavalkád Rock Band koncertjére bulizhatnak az egybegyűltek a Szabadtéri színpadnál. A soltvadkerti -családi- zenekarról Rigó Rita, az együttes énekese mesélt.
Mikor és hogyan alakult a zenekar? Kik a tagok, és milyen szerepük van a zenekarban?

2009-ben alakult a zenekar. Kavalkád Rock Klubbot üzemeltettük, ez adta az ötletet, hogy legyen zenekara a klubnak, illetve édesapánk is zenész, így nem állt tőlünk messze a zene világa. Innen indul a történet. A zenekar Soltvadkerten alakult, így soltvadkertinek számít.

-Hirdetés-

Tagok jelenleg Rigó Anna (basszusgitár), Rigó Miklós (gitár), akik Kiskunhalason élnek. Rigó Rita (ének), én Soltvadkerten élek. Mi hárman testvérek vagyunk az alapító tagok. Dobosunk Laczi Arnold, ő kecskeméti lakos, hirdetés útján lett a zenekar tagja már közel 10 éve.

Milyen stílusú zenét játszotok? Milyen jellegű a zenekar repertoárja?

A stílus alapvetően Rock, de volt, hogy születésnapon mulatós és pop zenével kellet készülnünk, ami igazából nem volt nehéz feladat, mert azt valljuk, hogy egy zenésznek minden műfajban helyt kell állnia. Édesapánk segítségével minden más műfajt el tudunk sajátítani.
A repertoárunk hozzávetőleg 4-5 órányi, amiből bőven tudunk összeállítani igénynek megfelelően. Magyar és külföldi előadók közül igyekszünk sokszínűen megválasztani a dalokat. Pl.: Bikini, P Mobil, P Box, Lord, Ossián, Republik, Beatles, Iron Maiden, Ozzy Osborne, és sok-sok dal kavalkád.

A zenekarnak van saját szerzeménye?

Igen, van saját szerzeményünk mely interneten elérhető. Ezt a demó felvételt egy versenyen nyertük, a Bendegúz hangstúdió által. A jövőben tervezzük a saját dalok készítését.

Hol találkozhatott eddig veletek a közönség?

Rengeteg helyen megfordultunk az évek során, az ország szinte minden pontján. Motoros találkozókon, falunapokon, születésnapokon, klubokban.

Ez idáig melyik volt a leglátogatottabb fellépésetek, vagy számotokra a legemlékezetesebb (miért pont ez)?

A legemlékezetesebb a legutóbbi, szeptember 2-án a Velence-Tó P.MOBIL tábor volt, ahol fellépési lehetőséget kaptunk egy általuk kiírt P.Mobil dalt játszó verseny 3. helyezettjeként, és itt szeretném megköszönni mindenkinek, aki szavazott ránk. Hatalmas élmény volt a P.Mobil zenekarral együtt lenni három napig. Megtiszteltetés volt, hogy Schuster Lóránt konferálta fel a zenekarokat.
Szakmár motoros találkozó, ami évek óta meghatározó pont a zenekarnak.
Szeged Rock Klub, ahol már jól ismernek minket és kialakult egy állandó közönségünk. Ide is rendszeresen járunk.

Mik a jövőbeni tervei a zenekarnak?

Folytatjuk a felkérések általi koncertezést, szervezzük a jövő évet, illetve most jobban koncentrálunk a saját dalokra, mert szeretnénk összeállítani egy lemezre valót.

Milyen repertoárral készültök a soltvadkerti fellépésre?

Soltvadkertre, mivel egy délutáni időpontot kaptunk, és kb. egy órát játszunk, így olyan dalokat válogattunk össze, amit aránylag minden korosztálynak megfelel. Bennünk van még a P.Mobil Tábor öröme, így az ikonikus magyar zenekar dalai lesznek javarészt.

Kiemelt kép: Kavalkád Rock Band

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (2 db kép)
MEGOSZTÁS