Ma délután a Soltvadkerti Szüreti Fesztivál második napján, 18:15 órai kezdettel színpadra lép a Sárfehér Néptáncegyüttes, akiket a Talléros Együttes kísér élőben. 


A Sárfehér Néptáncegyüttes 1999-ben alakult meg Izsákon, nevét az izsáki arany sárfehér szőlőfajtáról kapta. Együttesük küldetése a Kárpát-medence táncos örökségének megőrzése és átörökítése a következő generációk számára. Az együttes minden tagja elkötelezett a néphagyományok életben tartása iránt. Számos tagjuk rendelkezik szakmai tapasztalattal és elismeréssel a hagyományőrzés és néptánc területén, amely komoly támaszt nyújt a magas színvonalú alkotómunkában.

-Hirdetés-

Szatmári (verbunk, csárdás és friss csárdás), rábaközi csárdás és friss csárdás, kalotaszegi legényes csárdás és szapora, valamint magyarpalatkai táncokat láthatunk előadásukban, ma délután. 

Színpadon a Sárfehér Néptáncegyüttes és a Talléros Zenekar egy része (Forrás: VIRA.HU archív fotó)

A Talléros Együttes 2015-ben alakult Békéscsabán. Zenekaruk elsősorban Kárpát-medencei magyar, valamint Békés megyei nemzetiségi vonós népzenével foglalkozik. Fontos számukra a helyi népi értékek továbbítása, és a tiszta autentikus népzene visszaadása. Együttesük célja fiatalos lendülettel népszerűsíteni a magyar népzene egyedülállóságát, szépségét koncerteken, táncházakban.

2016-ban “A Dunától Keletre” Ifjúsági Népzenei versenyen Gyémánt minősítést, az V. és VIII. Kádár Ferenc Országos Népzene és Néptánc versenyen – Arany minősítést szereztek, 2016-ban a kategória különdíját is. 2021-es Halmos Béla Országos Népzenei Találkozó felnőtt kategóriájában Kiemelt Nívódíjat értek el.

Az együttes tagjai:

Földesi Márton – hegedű
Juhász András – hegedű
Ökrös Dániel – brácsa
Valjer András – nagybőgő

A Talléros Együttes tagjai (b-j): Juhász András, Ökrös Dániel, Földesi Márton, Valjer András 
Kapcsolódó cikk
A borongós időjárás ellenére is érdemes lesz Soltvadkertre látogatni szombaton
A borongós időjárás ellenére is érdemes lesz Soltvadkertre látogatni szombaton
Szeptember 16-17-18-án rendezik meg a Soltvadkerti Szüreti Fesztivált, melyen kicsik és nagyok, fiatalok és korosabbak is megtalálhatják majd a kedvükre...

Köszönjük az információkat Bőtös Barnabásnak, a Sárfehér Néptáncegyüttes művészeti vezetőjének. 
Kiemelt kép: VIRA.HU archív fotó 

MEGOSZTÁS