A tavalyi szezonban még az országos utánpótlás bajnokságban ért el kiemelkedő eredményeket a Soltvadkerti KUSE ifjúsági csapata, amely idén már benevezett a megyei I. osztályú felnőtt küzdelemsorozatba. A ifjúsági korú játékosok néhány helyi idősebb, rutinosabb játékossal megerősítve léptek pályára életük első felnőtt bajnoki mérkőzésén szeptember 17-én a soltvadkerti sportcsarnokban.

Ezen a játéknapon a megyei I. osztályú bajnokság első fordulójában a Soltvadkerti KUSE csapata a Kiskunhalasi UKSC együttesét fogadta, akiktől 26-23 (12-12) arányú vereséget szenvedtek: Judák – Nyúl Z. 4, Nagy N. 7, Nyúl P., Rákóczi 3, Kriszt Á. 1, Kriszt V. 3. Csere: Hegyi (k), Zsikla (k), Fülöp, Hirsch, Májer 2, Mészáros, Szentgyörgyi 2, Városi 1, Vincze.

-Hirdetés-

A fiatal soltvadkertiek számára nagy kihívás az idei szezon, hiszen Nyúl Péteren és Nyúl Zoltánon kívül a keret minden játékosa még ifjúsági korú és a felnőttek mezőnyében próbálnak helytállni.

Az első félidő nagyon szoros csatát hozott, mely során a soltvadkertiek gyors támadásokból, esetenként lerohanásból szereztek gólokat és így tudták tartani a lépést a bajnokság egyik élcsapatának számító kiskunhalasiakkal szemben. A szünet után is sokáig nyílt volt a mérkőzés, azonban a hajrában jobban összpontosítottak a kapu előtt a kiskunhalasiak, miközben a soltvadkertiek több nagy ziccert is kihagytak. A soltvadkertiek, lendületes játékukkal megnehezítették a vendégek dolgát, de a későbbiekben jobb helyzetkihasználás kell ahhoz, hogy egy ilyen szoros küzdelemben pontot vagy pontokat tudjanak szerezni.

Forgó Erzsébet – Soltvadkerti KUSE edzője:

-Mivel a csapatot fiatalok alkotják nagyrészt, ezért a nyár során az a döntés született, hogy a továbbiakban nem szeretnénk az országos korosztályos küzdelemsorozatokban részt venni és minden hétvégén több száz kilométert utazni a mérkőzések helyszíneire. Azzal, hogy a tavalyi szezonban ezzel a csapattal megnyertük az országos korosztályos bajnokság III. osztályának küzdelmeit, jogot szereztünk arra, hogy a II. osztályban szerepeljünk, de úgy láttuk, hogy inkább maradunk a megyén belül. A tavalyi évadban a mérkőzésekre eljutva utaztunk összesen 3300 km-t, most pedig várhatóan 600 km-t kell majd megtennünk. Az elmúlt évben szép sikert elért csapatunkból négyen abbahagyták az aktív játékot, akik helyett Nyúl Péter és Nyúl Zoltán érkezett. A keret többi tagja pedig ifjúsági és serdülőkorú kézilabdázókból áll. A bajnoki mérkőzésekre heti három edzéssel készülünk, de azt fontos megemlítenem, hogy a felnőttekkel fizikai mutatókban még nem tudjuk felvenni a versenyt. Ahhoz, hogy mi eredményesen tudjunk a felnőttek mezőnyében kézilabdázni, kiváló kondíció kell, nagyon sok és gyors futás, a labdát nem szabad eladnunk, a helyzeteinket pedig jó arányban kell értékesítenünk. Sajnos ma voltak ki nem kényszerített hibáink, hibáztunk a gólhelyzetekben és ez nem fér bele egy felnőtt csapat elleni játékba. Úgy gondolom, ha a technikai fölényünket és futás-gyorsaságunkat érvényre juttatjuk, akkor ma akár több góllal is nyerhettünk volna. Fizikai fölényükkel jól éltek a kiskunhalasiak, melyben a játékvezetők is partnerek voltak részükre. Fontos megjegyeznem, hogy a fiatalok életük első felnőtt találkozóját játszották, amit sajnos kicsit túlizgultak, de azt gondolom, hogy nem vallottunk szégyent a bajnokság egyik élcsapata ellen.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (69 db kép)
MEGOSZTÁS