A megyei III. osztályú labdarúgó bajnokság negyedik fordulójában szomszédvári rangadóra került sor, amikor a Bocsai BLSE gárdája hazai környezetben fogadta a Vadkert FC-Soltvadkerti TE II. csapatát. A szeptember 17-én lejátszott találkozó alkalmával az esős időjárási körülményekkel is meg kellett küzdeniük a csapatoknak, amelyen a soltvadkertiek háromgólos győzelmet arattak.

Bócsai BLSE-Vadkert FC-Soltvadkerti TE II. 2-5 (1-3)

A Bócsai BLSE csapata
-Hirdetés-

Bócsai BLSE: Csernák – Kalló, Tápai, Üres-Farkas, Vincze, Császár, Benkő (Nagy D.), Mészáros, Geleta (Máté), Fábián (Varga Á.), Péczka.

A Vadkert FC-Soltvadkerti TE II. csapata

Vadkert FC-Soltvadkerti TE II.: Frittmann – Szekér (Pálinkás), Frank, Sztankovics, Szamosi (Somogyi), Windecker, Tasnádi (Putnyik), Radics, Balogh A., Willy, Török (Katzenbach).

A vizes talajon jobban kezdte a mérkőzést a soltvadkerti csapat, amely Szamosi Péter szabadrúgásból szerzett góljával vezetett a 8. percben (0-1). A 10. percben Radics Zoltán növelte a vendégek előnyét, amikor egy gyors támadás alkalmával lefutotta a védőket és higgadtan helyzete a labdát a hálóba (0-2). A hazaiak kontratámadásai a 29. percben hozták meg az eredményt, amikor Benkő Attila tudott szépíteni (1-2). Nem sokáig örülhettek a szépítő találatnak a bócsaiak, mert Radics Zoltán a 32. percben újabb találatot szerzett a soltvadkertieknek (1-3). A szünet után sem tudták tartani a hazaiak Radics Zoltánt, aki az 50. percben újabb gólt szerzett (1-4), melyre még Vincze Márton tudott válaszolni a 71. percben (2-4). A végeredményt a 74. percben ismét eredményes Radics Zoltán gólja állította be (2-5), aki négy találatával nagyban hozzájárult a soltvadkertiek magabiztos győzelméhez.

Császár Tamás – Bócsai BLSE csapatkapitánya:

-Sajnos a mai napon két meghatározó játékosunkra nem számíthattunk, a csapatkapitány P. Szabó Zsoltra és a gólerős csatárunkra Varga Tiborra egyéb elfoglaltságaik miatt. A bajnoki találkozónkat szerdán egy kupamérkőzés előzte meg, amelyen 9-0-ra győztünk a Kecel Senior FC ellen, így edzést nem tartottunk. A csapatunkkal arra törekedtünk, hogy szervezetten védekezzünk és a kontratámadásokból veszélyeztessünk a kapura. Azt látni kell, hogy a soltvadkertieknek erős keretük van és évek óta meghatározó együttesnek számítanak a bajnokságban. Többet volt a labda a vendégeknél, de sajnos Radics Zoltánt nem tudtuk tartani, aki szinte egymaga eldöntötte a találkozót. Mindent egybevetve a helyzeteink alapján még a döntetlen is benne volt a mérkőzésben és akár több gólt is elérhettünk volna. Az látszik, hogy évről-évre kezdünk jobban összeszokni, azonban a nagycsapatok ellen még nem tudunk igazán eredményes játékot produkálni, így ennek ismeretében jó középcsapatként szeretnénk szerepelni a bajnokságban.

Frank Gábor – Vadkert FC-Soltvadkerti TE II. technikai vezetője:

-Sajnos a mai mérkőzésen sok hiányzónk volt, mert két lakodalomban is érintettek voltak többen a keretünkből. A megye I-es csapatban viszont eltiltás miatt nem játszhatott Willy, így nálunk tudott pályára lépni és segítségünkre lenni. A héten, a bajnoki szezonban szokásos módon egy edzéssel készültünk a találkozóra. Azt terveztük el, hogy mi birtokoljuk majd többet a labdát és bíztam abban, hogy a gyors csatáraink révén tudunk helyzeteket kialakítani. Az elképzeléseinket sikerült jól megvalósítani, mert végig fölényben voltunk és támadásban kihasználtuk a gyors játékosainkat. Jól kezdtük a mérkőzést és kétgólos előnyre tettünk szert, ami után szépített az ellenfelünk, de arra gyorsan tudtunk válaszolni és ez döntően befolyásolta a találkozó kimenetelét. A csapatunkból ki kell emelnem Radics Zoltán teljesítményét, aki nagy erőssége az együttesünknek és ezen a szinten, játéktudásával és gyorsaságával is a mezőny fölé tud nőni. Úgy gondolom, hogy a bajnokság nagyon kiegyenlített, sok jó csapat van, így néhány forduló távlatában szerintem velünk együtt 6-7 gárda küzdhet majd a dobogós helyekért.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (56 db kép)
MEGOSZTÁS