Írta: vira

Egy héttel ezelőtt írtunk arról, hogy Balog Martin, a Kígyósi Csárda szakácsa és csapata szeptember 24-én megkísérli megdönteni a jelenlegi „Magyarország legnagyobb hidegtálja” országos rekordot. Az esemény létrejöttét Fülöpszállás Önkormányzata és számos környékbeli vállalkozó is támogatta. 

-Hirdetés-

Céljuk egy 15 m2-es, hatalmas és ínycsiklandó hidegtál összeállítása volt, melyet Sebestyén István, a Magyar Rekord Egyesület elnöke bírált el.

Az érdemi munka lényegében egy héttel ezelőtt kezdődött el. A 18 fős csapat közel 1000 órát dolgozott azon, hogy elkészüljön a rekord nagyságú hidegtál, amire csülök galantin, rétegezett sajttorta, gombával és sajttal töltött sertéskaraj, aszalt szilvával és sonkával töltött pulykamell, mintegy ötven kilogramm felvágott, tíz kilogramm előre lekockázott füstölt sajt, uborka, paprika, lilahagyma került. A díszítőelemeket Varga Károly Olimpiai és Világbajnok mesterszakács faragta meg

– sorolta a részleteket Balog Martin konyhafőnök (olvasható a sokszinuvidek.24.hu-n).

23.36 négyzetméteres, 425 kilogrammos hidegtál, amiből 124 kg a faragott zöldség… (Fotó: Asztalos István facebook oldala)
A magyar Guinness-rekorder csapat tagjai voltak: Varga Károly, Balog Martin, Körmendi Lajos, Pottondi Nándor, Pető Mátyás, Balogh Tamás, Varga Viktória, Vékony Aranka, Mátyás Aranka, Buda Enikő, Gyenes László, Janosics Bence, Karsai Ádám, Kis Dávid, Janosics Dominik, Dezső Dorina, Markó István, Kozari István.

A hidegtálat, amilyen Magyarországon korábban még sosem készült, bárki megcsodálhatta a fülöpszállási Művelődési Házban. 

A rekordkísérlet egyben egy JÓTÉKONYSÁGI KEZDEMÉNYEZÉS is volt! 

A hidegtálból több mint 500 adag ételt osztottak ki ingyen, továbbá a kihelyezett adománygyűjtőkben fogadták a hozzájárulásokat. Az összegyűlt adományokat Szűcs Péter soltszentimrei mozgássérült megsegítésére ajánlják fel, akinek egy kerekesszékre lenne szüksége. 

Fotók, videó: Kígyósi Csárda Étterem és Panzió
Kiemelt kép: Asztalos István facebook oldala 

MEGOSZTÁS