2022. október 1-jén szombaton, az idősek és a zene világnapján Kiskőrösre látogat Pál Ferenc katolikus pap, mentálhigiénés szakember, aki Elégedettel az élettel – vágyak, célok, küzdelmek címmel tart majd előadást. 

Pál Ferenc (Feri atya) római katolikus pap, mentálhigiénés tanácsadó 1966. június 29-én született Budapesten. Fiatalkorában aktív, később főállású sportoló volt a Budapesti Vasasnál. Volt válogatott kerettag, 1987-ben pedig felnőtt magyar magasugró bajnok lett. 1996. június 15-én szentelték pappá Esztergomban. Szentelése után előbb káplánként szolgált Terézvárosban, majd Rákoskeresztúron, 2002-től pedig plébánosként Óbudán. 2005-től a SOTE Mentálhigiéné Intézet munkatársa.

Pál Ferenc papi pályafutásának kezdetétől tart heti rendszerességgel hittanórákat, előadásokat  pszichológia ‑ teológia ‑ mentálhigiéné témakörében. Az előadások tematikája meglehetősen tág, érinti a spiritualitást és a társadalomtudományokat. A közösségi és családi konfliktusoktól, a személyes lelki egyensúly kérdésein és a párkapcsolati ‑ házassági problémákon át a transzcendenciához fűződő kapcsolat problematikájáig terjed. Pál Ferenc katolikus papként is fontosnak tartja, hogy az előadásai mindenkinek szólhassanak: bárki bejöhet, nem kell semmi elvárásnak megfelelni, elég a hallgató nyitottsága – írja a http://gyulakult.hu. 

A Magyarországi Baptista Egyház és a Baptista Szociális Módszertani Központ szervezésében tartják meg az ünnepi alkalmat a Baptista Imaházban Kiskőrösön (Kálvin János utca 6.).

-Hirdetés-

Az eseményen közreműködik az imaház kórusa, melynek vezetője Szomorné Szepcsik Éva.  

A KORTALAN ZENE címmel meghirdetett ingyenes eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak október 1-jén szombaton, 16 órakor

 

A kiemelt képen Pál Ferenc atya szerepel
(Kép forrása: jegy.hu) 

MEGOSZTÁS