Közösségi oldalán tájékoztatta olvasóit a kiskőrösi Petőfi Sándor Városi Könyvtár arról, hogy október 1-jétől megváltozik nyitvatartásuk: 
 
„Még tavaly kérdeztük meg olvasóink véleményét a könyvtár nyitvatartásáról. A legtöbben úgy gondolták, nehéz megjegyezni nyitvatartásunkat, hiszen egyszer délben, másszor 10.00 órakor, sőt van, hogy 8.00 órakor nyit a könyvtár. Arról nem is beszélve, hogy a Gyermekkönyvtár két délután is hamarabb bezár. Válaszadóink több, mint kétharmadának véleményét figyelembe véve október 1-től változtatunk; azaz a szünnap kivételével a hét minden napján, a Gyermekkönyvtárban és a Felnőtt részlegben is azonos időben, 10 órától 18 óráig várjuk szeretettel látogatóinkat.
Reméljük, mindenki elégedett lesz a változtatással.” 
 
Október 3-tól az Országos Könyvtári Napokhoz csatlakozva, öt napon keresztül – részben a Petőfi 200 Emlékévhez csatlakozva – érdekes programokkal várják az érdeklődőket intézményükben. 
 
Október 3-tól „Petőfi-Könyv-Kincs-Tár” címmel Petőfi-gyűjteményük legszebb, legkülönlegesebb, legérdekesebb köteteiből nyílik meg az emlékév alatt folyamatosan megtekinthető kiállítás.
Szintén október 3-tól, és szintén tisztelegve a Petőfi-emlékév előtt „Olvass engem” címmel ablakinstalláció fogadja a könyvárba belépőket.
Október 5-én, szerdán 16:30-tól kerül sor Turán István képekkel illusztrált előadására, amely az 50 évvel ezelőtti várossá avatás eseményeit idézi fel.
Három kisközösségük egy-egy alkalmát is erre a hétre időzítették: hétfőn délután indul rejtvényfejtő klubjuk, csütörtök délután folytatódik Csevegő klubjuk, és péntek délután indítják újra fiataloknak szóló olvasókörüket.
Idén is meghirdetik amnesztiahetüket, azaz a régóta kint lévő könyvek ezen a héten késedelmi díj megfizetése nélkül vihetők vissza – tájékoztatnak közösségi oldalukon.

-Hirdetés-

Forrás: Városi Könyvtár Kiskőrös facebook oldal 

 
MEGOSZTÁS