Hosszú évek óta hagyomány, hogy a Csengődi Falunapok rendezvénysorozatát az Év tanulója faültetéssel kezdik a településen. Tanulmányi és közösségi munkájának elismeréséül a 2021/22-es tanévben Andó Csaba nyerte el ezt a megtisztelő címet és vehette át a ballagáson a díjjal járó jutalmats ma délelőtt ő ültethetett fát ünnepélyes keretek között.

A díjat minden évben egy, a tantestület által kidolgozott pontrendszer alapján kialakított eredmény nyomán, a Csengőd Községért Alapítvány kuratóriuma ítéli oda az arra érdemes, a legtöbb pontot összegyűjtő diáknak – mondta Németh István iskolaigazgató.

-Hirdetés-

Az Év tanulóját Pivarcsi Csaba polgármester, valamint az óvodások és az iskolások is vidám, színes műsorral köszöntötték. Korábban Andó Csaba nővére, Csilla is elnyerte az Év tanulója megtisztelő címet, így ő is köszöntötte testvérét.

Csaba beszédében köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették őt az eredményei elérésében, majd a „dicsőségfán” is megörökítette névjegyét.

A kiszámíthatatlan időjárás miatt egy virtuális és egy valós faültetésre is sor került: az Év tanulója a családja segítségével ültette el a kislevelű hársfát, melyet – a hagyományokhoz hűen – Biber József dísznövénykertész adományozott.

Csaba szeptember óta a kecskeméti Kandó Kálmán technikumba jár, a Kondor Béla művészeti tagozatra.

Ez a tagozat szakgimnáziumi képzést ad, ami az egyik oka volt annak, hogy ezt az iskolát válasszam. Fontos volt számomra, hogy ne csak szakmát, hanem érettségit is szerezzek. Ezek mellett azért választottam képzőművészetit, mert ez áll a legközelebb hozzám. Ezt szeretem a legjobban, és úgy gondolom, az alkotásban lehetek sikeres. Az első két hét számomra nehezebb volt az új környezet, a kollégium, a tájékozódás miatt. Az iskolában nem volt gondom, szerencsére már nyáron összebarátkoztam pár osztálytársammal, így nem éreztem magam egyedül.
A kedvenc tantárgyam eddig az irodalom, ezt Csengődön is szerettem. Eddig elég határozott elképzelésem volt a jövőmmel kapcsolatban, viszont az utóbbi időben ez megváltozott. Igazából azt tudom, hogy a középiskola után egyetemre szeretnék menni, és azt, hogy tanulmányaim után vagy festőként vagy grafikusként szeretnék dolgozni. Szabadidőmben olvasni, zenét hallgatni és sétálni szeretek a legjobban. Fontosnak tartom a mások megértését, segítését, és a mentális egészséggel való törődést is fontosnak gondolom
– zárta szavait Andó Csaba, az év tanulója.

Csengődi Falunapok első napján 17.00 órakor a Hősök parkjában Pivarcsi János emléktáblájának avatásával folytatódnak az ünnepi programok, majd 17.30-kor a művelődési ház színháztermében a rendezvényt ünnepélyesen megnyitja Pivarcsi Csaba polgármester. Itt köszöntőt mond Font Sándor országgyűlési képviselő, és közreműködik a csengődi Csengő Néptánccsoport, valamint a Spirit Tánc Sport Egyesület táncosai. A falunapok nyitóünnepe László Attila koncertjével zárul.

A szervezők szeretettel várnak mindenkit!

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (73 db kép)
MEGOSZTÁS