Kétnapos nemzetközi labdarúgó torna került megrendezésre szeptember 30-a és október 1-je között Kiskőrösön, a „Velünk mozdulj” Diáksport Egyesület szervezésében. Öt csapat vett rész a versenyben a Dunavecse, a Kecel, a Kiskőrös, a Kiskunhalas, és Tornalja (Szlovákia) gárdáinak részvételével.

A csapatok szeptember 30-án érkeztek Kiskőrösre, mely során az első nap délutánján a Petőfi 200 Emlékévhez kapcsolódóan Petőfi túrát terveztek megvalósítani a szervezők, melynek keretében felkeresték volna a Petőfi Szülőházat és Emlékmúzeumot, valamint a Petőfi Sándor életéhez kapcsolódó emlékműveket. A sportolók azonban az utazás fáradalmai ellenére futballozni szerettek volna, a rendezők pedig alkalmazkodtak az igényeikhez.

-Hirdetés-

Első este, szakmai műhelymunka zajlott, melynek keretében minden település/intézmény és meghívott vendég bemutatkozott, kiemelve a sport terén végzett tevékenységüket. Rávilágítottak az eredményeikre, esetleges problémáikra, amelyekre közös ötleteléssel megoldási javaslatokat gyűjtöttek a résztvevők.

A kispályás labdarúgó kupa október 1-jén került megrendezésre a Városi Sportcsarnokban, körmérkőzések formájában. A programot, Kiskőrös Város Kulturális, Turisztikai és Sport Bizottságának elnöke, Filus Tibor nyitotta meg.

A kupagyőztes tornaljai csapat

A sportszerű küzdek során a következő végeredménnyel zárult a kupa:

1. Tornaljai Szakközépiskola
2. Dunavecséről – Dunamenti EGYMI
3. Kiskőrösi EGYMI
4. Kecel
5. Sporttal az Esélyért Kiskunhalasi Sportegyesület

Kolompár Dávid, Kanizsai Csaba, Pajor Róbert, Bányásziné Lukács Margit

A legjobb kapus díjat az edzők véleménye alapján Kolompár Dávid, a Kiskőrösi EGYMI kapusa nyerte el. Gólkirály Pajor Róbert lett, aki a Tornaljai Szakközépiskolából érkezett a versenyre. A legjobb mezőnyjátékos címet a Dunamenti EGYMI-ből érkező Kanizsai Csaba kapta. A játék tisztaságát Filus Tibor játékvezető, igazságos bírói tevékenysége szavatolta. Ajándékba a részvételért, minden csapat oklevelet, futball labdát, és Kiskőrös története című könyvet kapott.

A bajnokság értéke, a sportszakmai szempontokon túl az élményekkel gyarapodás, és a határon túli kapcsolatok kialakulása/erősítése volt. Köszönetet szeretnék mondani Kiskőrös Város Önkormányzatának a bajnokság támogatásáért, Lovász Editnek, aki finom süteménnyel lepte meg a játékosokat, Kuti Zoltánnak, Tisza Zoltánnak, és Győri Dánielnek szervezői/segítői tevékenységéért. Külön szeretném megköszönni Hunyák Istvánnak, a Tornaljai Városi Közterületfenntartó Vállalat igazgatójának a tornaljai csapat Kiskőrösre eljutásának megsegítését, valamint a Lakiteleki Antológia Kiadó és Nyomda munkáját, aki az érmeket, és a pólók felirattal történő ellátását ingyenesen biztosította a „Velünk mozdulj” Diáksport Egyesület részére.

A program a NEAO-KP-1-2022/4-000297 kódszámú nyertes pályázatból, a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásából valósult meg.

Szöveg: Bányásziné Lukács Margit
Fotók: Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (61 db kép)
MEGOSZTÁS