A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Soltvadkerti TE Variens csapata a hatodik fordulóban hazai környezetben lépett pályára. Az együttes október 2-án a Jánoshalmi FC gárdáját fogadta.

 

-Hirdetés-

A soltvadkertiek vesztett helyzetből felállva játszottak a jánoshalmiak ellen 2-2-es (0-1) döntetlent: Eifert – Veszeli, Katona (Kelemen), Willy, Supka, Farkas, Plichta, Hegedűs (Tóth Á.), Gémesi, Viola (Rácz), Bashiri-Shahroodi (Pál). Kiegyenlített küzdelem folyt a találkozó elején a két csapat között és a kapuk nem forogtak veszélyben. Az első nagy helyzet a 15. percben alakult ki a soltvadkertiek előtt, amikor Katona Gergő állt szemben a kapussal egy kényszerítőzés után, de lapos lövését a vendégek hálóőre hárítani tudta. Az első félidőben még Farkas Bélának volt nagy helyzete, de a soltvadkerti támadó ziccerben a kapus lábába lőtte a labdát. A jánoshalmiak az első valamirevaló helyzetükből gólt szereztek a 36. percben, amikor a hazaiak védője Veszeli Béla nem tudott elrúgni egy tiszta labdát és a rátámadó Lengyel Szabolcs ezt kihasználva szerezte meg a vezetést a vendégeknek (0-1).

A második félidőt a vendégek kezdték jobban és a 49. percben Nagy Roland lapos lövése talált utat a teljes hazai védelem kísérete mellet a kapuba (0-2). Ezt követően a soltvadkertiek kapusa Eifert János több esetben is bravúrral mentette meg csapatát az újabb góltól. Az 56. percben a hazai próbálkozások gólra vezettek, amikor Supka Zsolt jobb oldali beadása után Plichta Dominik fejelte a labdát közelről a kapuba (1-2). A hazai csapat a 64. percben hármas cserét hajtott végre és a találkozó utolsó harmadában mindent megtettek az egyenlítésért. A 81. percben Farkas Béla cselezett ki több védőt is a jobb oldalon és a középre lőtt labdáját a csereként pályára lépő Rácz István lőtte a kapu torkából a hálóba (2-2). Az utolsó percekben volt még gólhelyzet mindkét kapu előtt, de az eredmény már nem változott. A 92. percben a soltvadkerti Plichta Dominik ütközött a középpályán ellenfelével, amiért megkapta a második sárga lapját és a kiállítás sorsára jutott. A jánoshalmiak egy megnyert mérkőzést engedtek ki a kezükből az utolsó percekig nagy akarással küzdő soltvadkertiek ellen.

Molnár László
Molnár László – Soltvadkerti TE edzője:

-Jó előjelekkel vártuk a találkozót, hiszen legutóbb bajnoki mérkőzésen Tiszakécskén tudtunk nyerni 6-1-re és a hétközi Magyar Kupa találkozónkon is győztünk Kaskantyún 8-2-re. Úgy gondolom, hogy a mai mérkőzésen az első fél órában megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre, de sajnos nem tudtunk ezekkel élni és megszerezni a vezetést. Nagyon sajnálom, hogy egy egyéni hiba után tudta megszerezni a vezetést az első félidőben a Jánoshalma és a második játékrész elején is elkerülhető gólt kaptunk. Ebben a szezonban ez volt már a harmadik olyan mérkőzésünk, amikor 0-2-ről kellett visszajönnünk a mérkőzésbe, de a győzelem megszerzése már nem volt bennünk. Az látszik, hogy nagyon kiegyensúlyozott erőviszonyok vannak a bajnokságban és szinte nincs előre lefutott mérkőzés. Mi minden mérkőzésen győzni szeretnénk, de ebben sokat számít az adott napon a pillanatnyi forma.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (26 db kép)
MEGOSZTÁS