Párás, borongós reggellel és zenés ébresztővel indult Tázláron a Szüreti mulatság és felvonulás október 1-jén, szombaton.

Reggel 7 óra környékén zenés ébresztővel indult útnak DJ Major Peti és csapata, hogy először Tázláron pár utcán áthaladva, Tázlár-Felsőtelep felé vegye az irányt. Megérkezve Felsőtelepre az ott lakók az utcáikban odaérve reggeli kínálással várták a hangos magyarnótázó ébresztőket.

Reggeli közben Tóth Csaba kisbíró a délután kezdődő szüreti felvonulásra hívta fel a figyelmet
-Hirdetés-

Visszaérve Tázlárra már a község utcáin ment a felhívás, és ha már felkeltették az emberek érdeklődését ők is köszönetként egy-egy sütivel üdítővel kínálták a csapatot. Az út vége a felvonulás kezdetéül szolgáló sportpálya volt.

A sportpályára érkeztek a fogatok és lovasok, míg a csettegőket és egyéb járműveket a Rodeó előtti térre várták

A kiadós töltött káposztás ebéd után indult Tázlár-Felsőtelepre a menet.
A polgárőrség felvezetésével és az út biztosításával sorban először a fogatok, lovaskocsik, lovasok, majd utánuk a csettegők, traktorok és minden más.

Idén is Tázlár-Felsőtelepen volt az első megálló, ahol bőséges kínálásban volt része minden vendégnek

Tázlárra visszaindulva sajnos eleredt az eső, így előkerültek az esernyők, és felkerültek az esőkabátok és a kapucnik is.
Sokan készültek a várható esőre, így a járművekre is felkerültek a ponyvák, de a szervezők a kiszámíthatatlan időjárás miatt lerövidítették az előre tervezett útvonalat.

A falu utcáin végighaladva, a vásártéren ért véget a szüreti felvonulás nótázással, tánccal, sok-sok sütemény, szendvics és ital elfogyasztásával.
Ezek után nem sokkal megindultak hazafelé a felvonulók, viszont a nap itt még nem ért véget, ugyanis a Rodeóban zenés esttel ünnepelték meg a szüretet.

A szervezők ez úton is szeretnék megköszönni minden járművezetőnek a felelősségteljes közlekedést, minden tázlári lakosnak, minden felajánlónak a segítséget, aki díszítéssel, étellel, itallal, pakolással, kínálással, a reggeli ébresztővel vagy bármi egyébbel segítette a nap sikeres lebonyolítását!

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (90 db kép)
MEGOSZTÁS