Írta: vira

A Barcika Art Nonprofit Kft. képzőművészeti falfestménytervező pályázatot hirdetett az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás jegyében Kazincbarcikán. Ide nyújtotta be Megfordult helyzet című festményét Szentgyörgyi Erika festőművész is, melyet az ítészek a legjobbak közé választottak.

Szentgyörgyi Erika: Megfordult helyzet című festményét a legjobbak közé választották
-Hirdetés-

A falfelületekre többféle technikával készült egyedi terveket vártak, melyek figyelemfelkeltő hatásúak. A beküldött művek közül a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt hármat egy-egy ötemeletes társasház tűzfalára festettek fel. Erika alkotása a Babits Mihály úton látható. A díjátadó ünnepségre augusztus 16-án került sor, a jutalmat Klinkó Zoltán, a BorsodChem Zrt. kommunikációs specialistája és Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere adta át, a nyertesek pénzjutalomban részesülhettek.

Az alkotás Kazincbarcikán a Babits Mihály úton látható

A pályázat Kazincbarcika Város Önkormányzatának megbízásából, Kazincbarcika Város Önkormányzata és a BorsodChem Zrt. által működtetett Klíma Alap támogatásával, a LIFE19 CCA/HU/001320 – LIFE-CLIMCOOP azonosítójú, VÁROSOK ÉS HELYI VÁLLALATOK EGYÜTTMŰKÖDÉSE A KLÍMAADAPTÁCIÓÉRT című projekt keretein belül valósult meg.

Gratulálunk!

Forrás: Keceli Hírek / Ferró Zsófia 

MEGOSZTÁS