Avatar photo
Írta: Tóth Reni
1975-ben az UNESCO Yehudi Menuhin kezdeményezésére október 1-jét a zene világnapjává nyilvánította. Ennek alkalmából minden évben október elején növendékek és tanárok közös koncertjére invitálja az érdeklődőket a Kiskőrösi SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskola. 

Ez idén sem volt másképp, ugyanis az október 4-én este 18 órától kezdődő koncertre megtelt az intézmény hangversenyterme a zene iránt érdeklődőkkel. A koncertet az intézmény vezetője, Markóné Csányi Gabriella nyitotta meg, aki köszöntötte a résztvevő előadókat, és a nagy számmal megjelent közönséget. Elmondta, hogy a zenének milyen hatalmas formáló szerepe van, s hogy mennyire jól jön egy-egy élethelyzetben néhány dallam.

Markóné Csányi Gabriella intézményvezető
-Hirdetés-

A másfél órás koncert alatt közel húsz zeneszámot hallhattak a jelenlévők, több mint 50 előadótól, hiszen nemcsak egyéni hangszerelőadásokat kerültek bemutatásra, hanem több diák is felkészítő tanárával együtt lépett színpadra.

Ezek mellett szerepeltek kisebb-nagyobb kamara produkciókkal is a felkészített fiatal zenészek. Az elhangzott dallamokban megtalálható volt számos értékes műfaj, barokk, romantika, híres zeneszerzők kompozíciói, de néhány fellépő elrepítette a közönséget a modern kori jazz világába is előadásával.

Több kamara produkciót is meghallgathatott a közönség

A jól sikerült koncert után Markóné Csányi Gabriella köszönetet mondott mind a szervezőknek, felkészítő tanároknak, fellépőknek, mind a közönségnek.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (35 db kép)
MEGOSZTÁS