2022. október 05-én a kiskőrösi Kőrisfa Óvodában rendhagyó „színházi” előadást tartottak az apróságoknak.

Mivel a közelmúltban – szeptember 30-án – volt a Magyar Népmese Napja, – ami egyben nagy mesemondónk, Benedek Elek születésnapja is – ezenkívül október 04-e az Állatok Világnapja, a Kőrisfa Óvoda munkatársai a két eseményt összekapcsolva egy nagy meglepetéssel kedveskedtek a gyerekeknek.
Így készült el, ezekhez az eseményekhez kapcsolódóan egy klasszikus mese, A Kacor király feldolgozása.
Az ötletgazda, és egyben a rendező is Budavári Ildikó volt. A darabot pedig az oviban megalakult Futrinka Társulat adta elő.

Egy jelenet az előadásból
-Hirdetés-

Az előadás különlegessége, hogy a szereplőket az óvoda dolgozói, az óvónők, és dadusok jelenítették meg, valamint a díszleteket és a jelmezeket is ők készítették el.
Az interaktív előadásba a gyerekeket is bevonták, de a darabban, csak felnőttek szerepeltek, az ovisok pedig nézők voltak.

A szereposztás a következőképpen alakult: gazdasszony – Csatlós Erzsébet – a kiskőrösi Óvodák intézményvezetője, varjú – Greksa Lilla, Kacor király/macska – Parragné Vajas Beáta, nyúl – Ráczné Szabó Gabriella, róka – Baranyiné Kiss Zsuzsanna, medve – Juhászné Fehér Mária.

A lelkes előadók

A mindenki által ismert, és kedvelt klasszikus magyar népmese története egy özvegyasszony lusta és torkos macskájáról szól, akit elkerget a háztól a gazdája, és miután elkóborol az erdőbe, ott összetalálkozik az erdei állatokkal, akik félelmükben meghívják vacsorára. De az étkezés végét nem várják meg, mert a „szörny” láttán ijedtükben elmenekülnek. Az eredeti mese tanulsága, hogy az önbizalomnak hatalma van mások felett. De a Kőrisfa Óvodában másként alakult a mese vége.

Itt az étkezés befejeztével, az állatok elpakoltak maguk után, és a mondanivaló az volt, hogy az erdőben nem szemetelünk és ha ettünk, szépen rendet kell raknunk a végén magunk után.

A félórás előadás célja nemcsak a környezetvédelem volt, hanem az is, hogy a gyerekek jobban megismerjék, megszeressék az állatokat, valamint közelebb kerüljenek a mesék világához.

Képek: Kőrisfa Óvoda

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (8 db kép)
MEGOSZTÁS