2022. október 4-én az Országos Könyvtári Napok alkalmából a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár szervezéséből Harcos Bálint meseíró látogatott el a kaskantyúi könyvtárba. A vendégek a helyi általános iskola diákjai és pedagógusai, valamint a napköziotthonos óvoda gyermekei és óvodapedagógusai voltak.
Harcos Bálint meseíró és Agárdi-Nagy Judit könyvtáros is köszöntötte a kaskantyúi gyerekeket

Harcos Bálint 1976-ban született, Budapesten él. Költő, író, aki regények, versek, verses mesék és mesekönyvek mellett írt már forgatókönyvet, sőt, operalibrettót is. Bálint úgy tartja, hogy az igazán jó mese világa ellenállhatatlanul beszippantja a gyerekeket, mint a forgószél. Az ilyen mesének saját törvényei vannak, amelyek között a gyerekek biztonságban érzik magukat, és amelyeket az író nem szeghet meg. Mint mondja, “a jó mese fittyet hány, felforgat, elragad, megbabonáz. A mesék világából pedig nem kinövünk, hanem inkább kitörpülünk belőlük: ahogy felnövünk, úgy zsugorodunk, zsugorodunk egyre, aztán egyszer csak a legkisebb résen kihullunk a meséből.” Persze nem feltétlenül. A szerencsések maradhatnak óriások!

A gyerekek élményekben gazdag időt tölthettek együtt kedden délelőtt
-Hirdetés-

Legnépszerűbb sorozata Szofiról, egy cserfes és imádnivaló kislányról szól, melyet Cristina Quiles spanyol illusztrátor rajzai díszítenek. Ezeket a Szofi történeteket hallhatták a gyerekek az író elmesélésében, valamint láthatták a kivetítőn Kaskantyún. Volt ám közös móka és kacagás. A gyerekek élményekben gazdag időt tölthettek együtt az íróval. 

Szöveg, fotók: Agárdi-Nagy Judit könyvtáros 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (12 db kép)
MEGOSZTÁS