Ismét benépesült október 1-jén szombaton a művelődési központ, mivel a Zsubori Rohoska Andrea elnökletével működő Kiskőrös Város Fúvószenekarát és Mazsorett Csoportját Támogató Egyesület, valamint a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség szervezésében a színházteremben rendezték meg a XVI. Kiskőrösi Országos Mazsorett Fesztivált.

-Hirdetés-

Törökbálint, Solt, Sárvár, valamint a házigazda Kiskőrös város mazsorett csoportjait a neves zsűri több korosztályban és kategóriában minősítette. Közreműködött Kiskőrös Város Fúvószenekara Tóth Ferenc vezényletével. Gmoser György Nívó-díjas művészeti vezető, valamint Gubacsi Zsófia növendékei fényes minősítéseket kaptak a neves szakmai zsűritől. 1. korcsoportban a Sarki fény ezüst, az Orchidea csoport teljesítményét kiemelt arany oklevéllel díjazták. 3. korcsoportban a Gyöngyszem csoport show kategóriában kiemelt arany, pompon kategóriában szintén kiemelt arany oklevelet kapott. Legjobb tamburmajor címet érdemelt ki a 3. korcsoportban Szkenderovits Eszter, a felnőtt korcsoportban pedig Gubacsi Zsófia. A 4. felnőtt korcsoportban a Csillagfény csoport show kategóriában bemutatott produkcióját érdemesítette kiemelt aranyra a zsűri és ugyancsak kiemelt arany oklevéllel lettek gazdagabbak pompon kategóriában is. A legjobb koreográfia díjat Gmoser György és Gubacsi Zsófia vehette át.

A programot Domonyi László polgármester nyitotta meg, aki beszédében kiemelte, hogy nagyon büszke a több mint három évtizede működő és évről-évre egyre népszerűbb mazsorett csoportjainkra. Hangsúlyozta a zene, a művészet, valamint a mozgás összetartozó egységét, amely a mazsorett produkciókban összefonódik. A több mint négyórás fesztiválon Bíróné Szenohradszki Adél konferált.

Forrás: Kiskőrösi Hírek VII. évfolyam 10.száma / Boda Zsuzsa 
Fotók, kiemelt kép: Kiskőrösi Krónikás Facebook oldal / Csatai Ede  

MEGOSZTÁS
Írta: vira