A gyaloglás világnapja alkalmából 2022. október 06-án a kiskőrösi Kőrisfa Óvoda apróságai is kellemes sétát tettek városunkban.

A 24. Világ Gyalogló (HÓ)nap országos eseménysorozathoz kapcsolódóan a TAFISA nemzetközi versenykiírása alapján, a Magyar Szabadidősport Szövetség koordinálásával, gyaloglást népszerűsítő programsorozatot indított, amin a Kiskőrösi Óvodák is részt vesznek.

-Hirdetés-

Az országos rendezvény keretein belül a gyaloglással, a résztvevők megismerhetik a helyi nevezetességeket, látványosságokat. De nem titkolt cél az egészségmegőrzés, és a mozgás propagálása is.
A rendezvény sokszínűségét és komplexitását mi sem mutatja jobban, mint a nevezéskor meghatározott kategóriák, a közösségek, nyugdíjas szervezetek, tanintézmények sokasága. Az általuk, szervezett keretek között zajló túrák minden korcsoport számára tartalmas programot kínáltak.

A János Vitéz Látogatóközpont megtekintése

Kiskőrösön az Egészségünk és Környezetünk munkaközösség, élén vezetőjükkel Weinhardt Krisztinával fogta össze a gyalogló napot, de minden intézmény – óvodánként egy-egy óvónő, aki a nevelőtestület tagja – külön jelentkezett erre a sportmegmozdulásra.
A Kőrisfa Óvodából Parragné Vajas Beáta nevezett be, és ő irányította a szervezést is.
A Kiskőrösi Óvodák többi tagintézménye – a Batthyány Óvoda, a Szűcsi Óvoda, és az Erdőtelki Óvod – más-más napokon tesznek eleget a kiírásnak.

Indulhat a gyalogtúra

A versenykiírás szerint, korosztályonként 3-5 km-t kell megtenni az apróságoknak. A városban található nevezetességeket körbejárva, és megtekintve.
A gyaloglás a Kőrisfa óvodából indult, a gyerekek és az óvónők elsétáltak a Petőfi Sándor Művelődési Központig, a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum, a Petőfi tér, majd a János Vitéz Látogatóközpont érintésével. A Maci csoportos nagyok, és az Őzike csoportos középsősök a központban található játszótereket is kipróbálhatták, mielőtt visszasétáltak volna a Kőrisfa óvodába.

Indulás előtt, minden csoportban átbeszélték a gyerekekkel a gyalogos közlekedés, az utcán viselkedés, valamint a KRESZ szabályait.
Ismerkedés a gyalogátkelővel

Csak a középső csoportosok, és a nagycsoportosok mentek ki a városba, de ők az egész túrát megtették. A legkisebbek a Dominó csoport pedig, – hogy ők se maradjanak ki – az ovi udvarában sétáltak.
A túra alatt – hangulatfokozás végett – kedves kis dalokat énekeltek, közben felfedezték a változó környezetet, megcsodálták az ősz színeit, így tapasztaláson keresztül tanultak. Volt olyan csoport, aki most először hagyta el az óvodát ilyen hosszabb sétára.
A nap zárásaként minden csoport kapott egy elismerő oklevelet, hogy részt vettek a túrán.

Az esemény fő célja, hogy népszerűsítsék a gyaloglást a gyerekek körében.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (53 db kép)
MEGOSZTÁS