2022. október 8-án szombaton hagyományőrző kései szüretet rendezett a Páhi Gazdakör és a Páhi Borbarátok.

A gazdakör rendezvénysátrában már korán reggel összegyűltek az önkéntesek, ahol a rendezők helyben készült lecsóval és házi pálinkával kínálták őket. Miután mindenki elég energiát gyűjtött a szürethez, szorgos kezek hada pattant a járművekre és elindultak közösen Gergye András generosa ültetvényéhez. A traktorosokat és lovaskocsisokat élőzene kísérte, megadva a hangulatot a betakarításhoz.

-Hirdetés-

A szőlőhöz érve, Pecznyik Béla, a gazdakör elnöke, Gergye András és Siroki Viktor köszöntötte a résztvevőket. A köszöntő után Podmaniczki Imre, Páhi plébánosa áldotta meg a szőlőt, illetve a szüretelőket és viccesen megjegyezte, hogy aki majd issza, azt is. Száz szónak is egy a vége, kezdődhetett a szüret: körülbelül száz gyerek és felnőtt látott neki a munkának, az ügyes kezeknek hála, egy fürt sem veszett kárba.

A falu apraja és nagyja rész vett a jó hangulatú szüreten

Miután a kültéri munkálatok befejeződtek, a csapat visszaindult a sátorba, hogy közösen feldolgozhassák a betakarított termést. A szőlőt együtt hordták, öntötték és préselték az önkéntes jelentkezők, melyből majd a következő hetekben készül el a 2022-es falu bora.

A mostani szüret terméséből készül el a következő hetekben a 2022-es falu bora

Ez idő alatt hordógurító verseny zajlott óvodás, iskolás és felnőtt kategóriában. A jelentkezőket és a helyezést elérőket is különféle díjakban részesítették. A munka és a játékok után a faluház pinceklubjában vendégelték meg a rendezők a résztvevőket egy vacsorára, majd az élőzenés kíséret remek hangulatot adott a hajnalig tartó mulatáshoz.

Hordógurító verseny zajlott óvodás, iskolás és felnőtt kategóriában

Írta és a képeket készítette: Petz Odett

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (116 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira