Október 15-én szombaton 10 órától a kiskőrösi Tourinform Iroda bejárata mellett újabb LEGO építésre hívják és várják a kedves érdeklődőket a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat munkatársai. Kiskőrösön, Petőfi Sándor egyik legismertebb elbeszélő költeményének, a János vitéz című elbeszélő költemény egyik jelenetét lehet majd megépíteni, mely mintegy 13 824 darab LEGO építőkockából áll és egy 230×150 cm-es keretre kerül fel.

Kunszentmiklóson Petőfi portré épült (Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat) 
-Hirdetés-

Mint azt Gáspár Dávid rendezvényszervező elmondta: Az eseményre nem kell regisztrálni, bárki részt vehet az építésben. Egyszerre akár 10 ember is dolgozni tud a “képen”. Lesz a helyszínen legalább 2-3 ember, aki segíti a LEGO építés folyamatát: elsőként 16 darab kockát kell a résztvevőnek egy kisebb táblára felpakolnia, majd ez a tábla kerül a nagy táblára. Összesen 864 darab kisebb tábla kerül fel a végleges képre, amely 13.824 darab kockából áll.
A résztvevőknek ügyességre és pontosságra lesz szükségük, de tulajdonképpen koordinátorok segítik a közös munkát, amely a résztvevők számától és gyorsaságától függően 3-4 óra hossza is lehet. Azonban egyénileg mindenki annyi időt tölt ott, amennyit szeretne.

Az alkotás folyamatát és az elkészült LEGO képet szombaton egész nap megtekinthetik a kedves érdeklődők Kiskőrösön a városközpontban.

 

Kiemelt kép: index.hu 

MEGOSZTÁS