A Kiskőrösi LC utánpótlás labdarúgó csapatai közül az U16-os együttes a megyei korosztályos bajnokság déli csoportjában szerepel. Az együttes a 8 csapatot felvonultató bajnokságban olyan gárdák ellen lép pályára, mint a Bácsalmási PVSE, LUA Baja, Méhecskék SE Kalocsa, Soltvadkerti TE Variens, Nemesnádudvari KSE, Jánoshalmi FC és a Kiskunhalasi FC.

Az együttes az őszi szezont két győzelemmel kezdte, miután a jánoshalmiakat 6-0, a nemesnádudvariakat pedig 8-0 arányban múlták felül. A kiskőrösi U16-os csapat legutóbb október 16-án lépett pályára, amikor hazai környezetben fogadták a Méhecskék SE Kalocsa gárdáját, akiktől 4-2-re (1-1) kikaptak: Kecskeméti – Rohoska, Solymosi, Ambrus, Nilesan, Györgye, Kelemen, Kusztos, Viczián, Kolozsi, Jáger.

-Hirdetés-

A találkozóra a kiskőrösiek igen szűk kerettel tudtak kiállni, ami miatt cserejátékos nélkül voltak kénytelenek végigjátszani a mérkőzést.

Az első félidő 24. percében a kiskőrösieknek Kelemen Krisztián szerezte meg a vezetést (1-0), de a kalocsaiak a 43. percben Polyák Kristóf révén még a szünet előtt egyenlítettek (1-1).

A második félidőben sok hibával játszottak a hazai fiatalok és a 72. (1-2), valamint a 75. percben (1-3) a kalocsai Fuszenecker Donát duplájával már a vendégek vezettek két góllal. A 81. percben Varga Zoltán találata eldöntötte a mérkőzést a kalocsaiak javára (1-4) és a kiskőrösiek Kusztos Erik 89. percben szerzett találatával már csak szorosabbá tudták tenni a végeredményt (2-4). A kiegyenlített első játékrész után a második félidőben a kiskőrösiek úgy sem voltak igazán veszélyesek a kapura, hogy a kalocsaiaknál kényszerből az egyik mezőnyjátékosuk volt a kapus, miközben a hazaiak nagy védelmi hibák után kapták a góljaikat.

Füleki Antal – Kiskőrösi LC edzője (U16):

-A csapatról el kell mondanom, hogy ebben a korosztályban sajnos kevesen vagyunk, igen szűk a keret és sokszor a kezdő tizenegy is éppen megvan, mint a mai napon. A keretünkből vannak olyanok, akik még az ifjúsági csapatban is játszanak, és sokszor két mérkőzésen lépnek pályára hétvégente. A mai mérkőzésen látszott néhány játékoson, hogy fáradt volt, és vannak új labdarúgók is a csapatban, akiknek még idő kell a beilleszkedéshez. A találkozót jól kezdtük és megszereztük a vezetést, de sajnos az első félidő végén egy távoli lövésből szerzett góllal kiegyenlített az ellenfelünk. A kalocsaiakat nagyon felhozta ez a gól, belelkesedtek, mi pedig fokozatosan estünk vissza minden tekintetben és elkerülhető gólokat kapva szenvedtünk vereséget.
Összességében a kalocsaiak győzelme teljesen megérdemelt. Amennyiben a továbbiakban a fiúk nem fogadják el az általam mondottakat és nem tartják be azokat, akkor az érmes helyekért folyó harctól távol kerülhetünk.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (45 db kép)
MEGOSZTÁS