A rendőrök 2022. október 10. és október 16. között Magyarország közútjain 4357 tehergépkocsit és 387 autóbuszt ellenőriztek.

Az egyhetes közúti ellenőrzés eredményei: 

A rendőrök az ellenőrzött járművek esetében 1309 alkalommal állapítottak meg jogsértést. Azonnali közlekedési korlátozást 8 nehéz tehergépkocsi esetében kellett elrendelni.

-Hirdetés-

A tehergépkocsik ellenőrzése során vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 84 alkalommal, a jármű- és rakománybiztonsággal kapcsolatban 207 esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 109 alkalommal kellett intézkedni. A tehergépkocsi-vezetők ellenőrzése során 6 esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 210 alkalommal a jármű vezetője, illetve utasa nem használta a passzív biztonsági eszközt, 284 jármű vezetője túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

Az autóbuszok ellenőrzése során vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 10 alkalommal, a jármű- és rakománybiztonsággal kapcsolatban egy esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 9 alkalommal kellett intézkedni. Az ellenőrzött autóbuszok vezetői közül hét esetben nem használták a passzív biztonsági eszközt, illetve öten túllépték a megengedett legnagyobb sebességet. Az autóbusz-vezetők ellenőrzése során két esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja.

Forrás: police.hu 
Kiemelt kép: https://parameter.sk 

MEGOSZTÁS
Írta: vira