A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a Neumann János Egyetem ötlete alapján a Petőfi bicentenárium alkalmából, a Petőfi 200 programsorozat keretében barangolós játékot hirdet Petőfi emlékhelyek felkeresése Bács-Kiskun megyében címmel.  

Ebből az alkalomból látogatott el a kiskőrösi János Vitéz Látogatóközpontba ma délben Dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora, aki több tucat Talpra Magyar! Kalandra fel! című pecsetgyűjtő füzetet hozott magával a kiskőrösi gyerekeknek.

(b-j): Dr. Filus Erika múzeumigazgató, Dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora, Bánföldi Szilárd színész és a KEVI 2.b osztályának egy része 
-Hirdetés-

Dr. Filus Erika igazgató köszöntőjét és az ismertetést követően, a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájának 2.b osztálya, Bánföldi Szilárd (a Mi Petőfink) színésszel közösen elszavalta a Nemzeti dalt. 

Ebből egy részlet: 

Az esemény alkalmával, Dr. Fülöp Tamás elmondta, a barangolás állomásai érintik a költő életútjának egy-egy meghatározó helyszínét. A résztvevők szabadon, kötöttségek nélkül kereshetik fel a térképen szereplő helyeket, ahol pecséttel tudják igazolni ottjártukat. 
A kincskeresés kitűnő csapaterősítő tréning, családi szórakozás, vagy egyéni kikapcsolódási lehetőség. 

Az első kiskőrösi diákok már meg is kapták pecsétjüket

A barangoló pecsétgyűjtő füzet második állomása a János Vitéz Látogatóközpont, ahol a mai rendezvényen résztvevő diákok már meg is kapták első pecsétjeiket Dr. Filus Erikától. 

Az összes pecsét megszerzése után a gyűjtőfüzetet a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat címére (6000 Kecskemét, Deák F. tér 3.) kérik visszajuttatni. A beküldők sorsoláson vesznek részt, ahol értékes nyeremények várják a szerencséseket.
A gyűjtőfüzetek beérkezési határideje: 2023. március 20. 

A sorsoláson kizárólag Bács-Kiskun megyei lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezők vehetnek részt. 

További információ: https://www.petofi200.hu/

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (24 db kép)
MEGOSZTÁS