Javában tart a Petőfi 200 Emlékév, melynek egyik különlegessége, hogy a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat jóvoltából számos programon megjelenik maga a költő is. Városunk halhatatlan szülöttét Bánföldi Szilárd színművész személyesíti meg, aki október 25-én délelőtt a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájában egy rendkívüli irodalomórán varázsolta el a diákokat.

-Hirdetés-

Romfáné Flaisz Anita tanárnő egy kerettörténetet is kitalált az eseményhez, melyben egy kisfiú (Mezőfi Nimród 5.a) és anyukája (Kovács Panna 8.a ) beszélgetnek, majd a gyermek álmában megjelenik Petőfi Sándor.

Kovács Panna és Mezőfi Nimród

A költő megjelenését izgatott várakozás előzte meg. A felső tagozatos osztályok irodalomórákon külön is készültek a nagy találkozásra. Kérdéseikből, melyeket Petőfihez intéztek tízet válaszolt meg a poéta. A diákok figyelmesen hallgatták a kérdésekre válaszoló Petőfit, a kíváncsiság és a tisztelet mindvégig tapinthatóan jelen volt a teremben. Megtudtuk többek között, hogy minden kétséget kizáróan Kiskőrösön született, hogy nagyon sokat köszönhet az édesanyjának, hogy miért laktak olyan sok helyen, hogyan találkozott Szendrey Júliával, miért lett költő, milyen ételeket szeretett, de még azt is, hogy milyen volt az a bizonyos tél Debrecenben.

Petőfi szerepében, Bánföldi Szilárd színművész

A vendég nem csak mesélt, de szavalt is. Elhangzott a Füstbement terv, első nyomtatásban megjelent verse: A borozó, és nem maradhatott ki a Szülőföldemen című költemény sem.

Közös szelfi

Az esemény végén a mi Petőfink közös szelfit is készített a diákokkal. 

Sajtóközlemény
KEVI, Subáné Kiss Krisztina 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (9 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira