A címben szereplő szavak manapság minden platformon a szemünk elé ugranak. Ennek élményközpontú megtanítására, megismertetésére játékos ÖKO-napokat tartottak a Kiskőrösi Bem József Általános Iskolában október utolsó hetében.
3.b osztály és tanítójuk Kecskés Lilla

Az alsó tagozatosok a Salátanap keretein belül a vitaminok fontosságával,
a zöldségek-gyümölcsök, a méz jótékony hatásaival ismerkedtek. Volt, akik kollázst készítettek, más osztályokban banánturmixot kóstoltak többféle ízesítéssel vagy épp gyümölcssalátát fogyasztottak el, megint mások a digitális táblán vagy tesztlapon végeztek el feladatokat a Salátanap folyamán. A pedagógusokkal videókat is megnéztek az iskolások és drámajátékra is sor került az egészség- és az újrahasznosítás jegyében.

A 3.c digitáblán is oldott meg feladatokat, osztályfőnök: Horváth A. Gézáné
-Hirdetés-

Témakörök voltak idén az alsós osztályokban: 1. évfolyam – egészséges életmód-gyümölcsök, zöldségek; 2. évfolyam – egészséges életmód – sport, szabadidő hasznos eltöltése; 3. évfolyam – egészséges életmód – vitaminok; 4. évfolyam – egészséges életmód-káros szenvedélyek.

A felső tagozatosok sportosan kezdték a pénteki napot

A felső tagozatosok egy aktív sportnappal kezdtek akadálypályán megmérettetve fizikai kondíciójukat. Ezt követően pedig az újrahasznosítás és fenntartható fejlődés jegyében az osztálytermekbe vonulva pompázatos szobrokat, műalkotásokat hoztak létre az előre összegyűjtött papírból, kupakokból és egyéb- szelektíven gyűjtött hulladékból. A tartalmas nap végén ebből kiállítást tartottak az iskola aulájában.

Egy élő szobor is készült a 7. c jóvoltából

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (104 db kép)
MEGOSZTÁS