A Kecel FC egy sikeres TAO pályázatnak köszönhetően kezdhette el egy műfüves labdarúgó pálya megépítését. A beruházásról Verba József elmondta, hogy a stadionfejlesztés első ütemtervének megfelelően a nagy méretű műfüves labdarúgó pálya elkészült.

-Hirdetés-

A beruházás teljes költsége 171.500.000 forint volt. A pályát jelen állapotában egyelőre csak edzésekre használhatják a Kecel FC csapatai, mivel a megyei labdarúgó szövetség előre láthatólag a második ütemterv megvalósítása után tudja hitelesíteni.

Az építkezés második fázisa várhatóan 2023 májusától indul, szintén TAO támogatási keretek között. Mindez tartalmazza a pálya hosszanti oldalainak a labdafogó hálóit, kerítést, két kispadot valamint a pályavilágítást. Amikor ezek a fejlesztések is megvalósulnak, akkor már hivatalos bajnoki mérkőzéseket is lehet az új műfüves labdarúgó pályán játszani.

A harmadik és egyben utolsó ütemterv 2024 szeptemberére várható, az új öltöző elkészültével. A helyi önkormányzat Haszilló Ferenc polgármester hozzájárulásával egy ideiglenes kerítés felállításával igyekszik biztonságossá tenni az új objektumot. Az őszi szezonban lejátszott utolsó bajnoki mérkőzést követően, november végén szintén az önkormányzat támogatásának köszönhetően elkészül a centerpálya automatikus locsolórendszere is.

A Kecel FC vezetősége Vata Zalán elnök vezetésével kéri a helyi és vidéki lakosokat, ha valami rongálásra utaló eseményt tapasztalnak a sporttelepen, akkor azt azonnal jelentsék a megfelelő szerveknek.

Kérik, hogy mindenki nagy körültekintéssel használja a sportpályákat és vigyázzanak a hatalmas költséggel megteremtett értékekre!

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (12 db kép)
MEGOSZTÁS