Hagyományteremtő céllal október utolsó péntekén rendezték meg a bócsai Boróka Könyvtárban az online feladatlapra épülő, játékos helytörténeti sétát, ahol több digitális kompetenciát is fejleszteni tudtak a résztvevők (közösségi média, online űrlap kitöltése, QR-kód beolvasása).

A résztvevők délután 4 és 8 óra között teljesítették a játékot, ahol online űrlapon szereplő rejtvények megfejtésével tudtak eljutni a falu belterületén egyik állomásról a másikra. A rejtvények és a megoldásaik is tök alakú képeken voltak, így azok is teljesíteni tudták, akiknek nincs okostelefonjuk.

-Hirdetés-

Az 5., egyben utolsó állomás a könyvtár volt, ahol kis ajándékot kaptak a résztvevők (csoki, cukor, üdítő). Itt lehetőségük nyílt igénybe venni a könyvtár szolgáltatásait, sakkozni, társasozni, tököt faragni.

A rendezvényen közel százan vettek részt, főleg kisgyerekes családok és fiatalok.

A hatalmas sikerre való tekintettel jövőre is szándékozunk megtartani a programot, amelyen tovább igyekszünk erősíteni a digitális tevékenységek körét – írta Belákné Vincze Mónika, a bócsai Boróka Könyvtár, Információs és Közösségi Hely könyvtárosa.

Szöveg, képek: Belákné Vincze Mónika, a bócsai Boróka Könyvtár, Információs és Közösségi Hely könyvtárosa

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (10 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira