Írta: vira
A TOP-1.1.1-16-BK1-2020-00031 azonosítószámú, Iparterület fejlesztése II. ütem projekt kapcsán tegnap került sor a sajtónyilvános munkaterület-átadó ünnepségre a beruházás helyszínén, Soltvadkert külterületén (0186/57 hrsz., Tázlári út). A nyílt közbeszerzési eljárás alapján 15 érdeklődő volt a pályázati felhívásra, ebből 8-an nyújtottak be érvényes ajánlatot.

 

-Hirdetés-

A munkaterület-átadás alkalmával Temerini Ferenc polgármester elmondta:

„A lezárult TOP-os pályázatokat követően kaptuk a hírt, hogy maradt némi maradványösszeg, melyet az iparterület fejlesztésére különítettünk el. Erre újabb pályázatot nyújtottunk be, melyet meg is nyertünk. A megemelkedett építőanyagárak miatt új közbeszerzést hirdettünk meg. Kiderült, hogy óriási különbség van az ajánlatok és a tervek között. Az eredeti elképzelésünk az volt, hogy ezt a stabilizált dűlőutat leaszfaltozzuk, mely egy 1,4 hektáros terület, ahol létrehozunk egy ipari terület, mely soltvadkerti viszonylatban fontos lehet. Azt gondoljuk, hogy itt 4-5 üzemcsarnok is elfér. Ami miatt fontos ez, hogy Soltvadkerten elfogytak az ipari területek, ami az önkormányzat rendelkezésére áll, további fejlesztésekhez.”

Hozzátette, hogy a korábbi önkormányzati telkeken egy műanyagüzem is elkészült, a gazdabolt is bővítette telephelyét, továbbá egy húsüzem is elkészül hamarosan.

„A sikertelen közbeszerzési eljárás után sajnos el kellett hagynunk az út aszfaltozását. Utólag ezt már annyira nem bánjuk, hiszen időközben elkezdődött a soltvadkerti elkerülő út építése, mely néhány 10 méterre halad el az iparterületi út mellett. Tehát lesz ott aszfaltozott út, sokkal szélesebb és jobb minőségű. Ez pedig megmarad egy szervizútnak. Továbbá az építkezés részében is ki kellett vennünk néhány elemet a projektből, amiatt hogy a rendelkezésre álló összegből felépülhessen az ipari park. Amikor ezt a műszaki tartalomcsökkentést elvégeztük, akkor másodszor is kiírtuk ezt a közbeszerzési eljárást. Örömünkre egy soltvadkerti vállalkozás adta a legkedvezőbb árajánlatot. Tulajdonképpen a munkaterület átadása jelenti azt, hogy elindulhatnak a munkák, a Maxbeton Építőipari és Szolgáltató Kft. kivitelezésével” – mondta el Temerini Ferenc polgármester.

Október 3-án adta át Temerini Ferenc polgármester Bezsenyi Barnabás cégvezetőnek a területet

A Maxbeton Építőipari és Szolgáltató Kft. ügyvezetője, Bezsenyi Barnabás a sajtótájékoztatón elmondta: „Egy 480 négyzetméter alapterületű könnyűszerkezetes raktárépületet fogunk itt felépíteni, melyhez hozzátartozik egy 500 méter hosszúságú kerítés. Az épületben egy teljes elektromos és gépészeti kiépítés kerül kialakításra, mely előtt egy 400 négyzetméteres térköves parkoló létesül majd. Az iparterület teljes közművesítettsége is beletartozik a projektbe. A munkaterület átadásától számítva, a szerződés szerint, 10 hónap áll rendelkezésre a kivitelezéshez.”

Az 1,4 hektáros ipari terület (drónfotó: Mátyus Lajos) 
Temerini Ferenc polgármester hozzátette, hogy a beruházás bruttó összege 177 millió forint, melynek műszaki ellenőrei: Csák Dániel (magasépítés), Kuti Sándor (elektromosság), Hirmann Endre (gépészet) és Farkas István (vízellátás és szennyvízelvezetés) lesznek.
Az önkormányzat munkatársai, a szakemberek és a sajtó képviselői vettek részt az eseményen

Kiemelt kép: Mátyus Lajos 

MEGOSZTÁS