Írta: vira

Kiss Pál, nyugalmazott iskolaigazgató kaskantyúi születésű, itt élt, növekedett, tevékenykedett.

-Hirdetés-
Ebben a cikkben a téma tartalma miatt nem tartjuk etikusnak fizetett hirdetések megjelenítését, ezért a hozzátartozók érzéseit tiszteletben tartva nem jelenítünk meg hirdetéseket.

Édesapját fiatalon, 10 éves korában elveszítette. Édesanyja egyedül taníttatta. Főiskolai tanulmányait Kiskunfélegyházán a Tanítóképzőn kimagasló eredménnyel végezte el, onnan rögtön Kaskantyúra került, ahol 44 éven keresztül tanított, ebből 32 éven át volt iskolaigazgató.

Időközben Szegeden főiskolai, majd egyetemi diplomát szerzett, magyar-történelem szakon. A történelem, különösen a helytörténet volt az érdeklődési köre, szakterülete. Népművelő hallgatókat tanított, mindenki „Igazgató bácsija” lett.

59 éve kötött házasságot Szlovák Zsuzsannával. Feleségével együtt aktívan kivette a részét a közéletből. Egy gyermekük született, Anikó, aki szintén több diplomás pedagógus.

Nyugdíjba vonulása után a Nyugdíjas Klub vezetője lett, 18 éven át töltötte be ezt a pozíciót. Emellett vezetőségi tagja volt az „Életet az Éveknek” Nyugdíjas Egyesületnek. Továbbá a Mozgássérült Egyesület helyi vezetője és megyei elnöke is volt. Polgárőrként is tevékenykedett. Egész életét a közösségi tevékenység hatotta át. Kirándulásokat, programokat szervezett szabadidejében is.

Munkáját több kitüntetéssel is méltatták:
– Kaskantyú Díszpolgára
– Oktatásért, Kultúráért, Népművelésért több miniszteri kitüntetésben is részesült
– míg a Tanítóképzőn Aranydiplomát is kapott.

2022. november 12-én 11 órakor a kaskantyúi temetőben, evangélikus szertartás szerint vesznek Tőle búcsút szerettei, ismerősei. 

MEGOSZTÁS