Ha rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák a böllérek vére sem nyugodhat tovább!

November 12-én Tázláron, a Kiskuntoron hivatalosan is megnyitották az idei disznótorok sorát.
Tréfás módon, rendhagyóan kakasszóval indult reggel 6 órakor a rendezvény, mely már előrevetítette, hogy a nap folyamán nem lesz hiány a felhőtlen hangulatból és a jókedvből. Utóbbit támogatta a reggeli fogópálinkák elfogyasztása is.
Hat böllér nyakába akasztotta a kötényt Szabó Csaba főszervező, és Tázlár Község polgármestere Bán Róbert.

Csapatok érkeztek a környék településeiről és a Felvidékről is
-Hirdetés-

A versengés a disznók szúrásával vette kezdetét, melyet idén Melkvi László – Mozgó Húsbolt Csapata – tudott a legtökéletesebben kivitelezni.
A disznótoros ételek sorát a sült vér nyitotta, mely a Mozgó Húsbolt Csapatánál – Csengődről – volt a legjobb a zsűri értékelése szerint. Volt ahol a reggelit resztelt májjal és némi házi finomságokkal, füstölt kolbásszal, szalámival és szalonnával gazdagították.

A Tázlári Fiatalokért Egyesület is ott segédkezett. A nap folyamán zsíros kenyér kínálásával is kedveskedett a résztvevőknek és a vendégeknek

A „Legfinomabb Sült Pecsenyéért” az Öreg Harcosok (Old Warriors-Ímely) csapatához kellett betérni, ahol vendégszeretetből sem volt hiány.

A Bodoglári Traktoros SE brigádja két díjjal is hazatérhetett, hiszen a „Legkülönlegesebb Disznótoros Étkeket” náluk lehetett kóstolni, no meg a tanyaudvarukon belül uralkodó nagyszerű légkörnek köszönhetően a „Legvidámabb Csapat” címét is bezsebelték.

A disznótoros egyik legtöbbek által kedvelt fogásai a sült hurka és a kolbász

A kilátogató vendégek és érdeklődők előtt – a nap folyamán mintegy ezer ember fordult meg a rendezvényen – a Kiskunsági Disznóságok (Bócsa) a „Legízletesebb Hurkával” szereztek dicsőséget. A „Legkiválóbb Kolbász” a Karaj-Ászok (Tázlár) csapatánál volt elfogyasztható, a legszebbnek kikiáltott tanyaudvarban.

A „Legfinomabb Orja levest” az Ízvadászok (Soltvadkert) főzték, akik családi-baráti kötelékben szorgoskodtak, hogy finomabbnál-finomabb falatokkal örvendeztessék meg a nagyérdeműt és a zsűri tagjait.

A háromtagú zsűrinek nem is volt könnyű dolga, Vitéz-Komlósi Mihály, Mentsh András és Dúl Sándor derekasan helytálltak, a teljes menüsort végig kóstolva a „Legfinomabb Töltött Káposztát” a Mozgó Húsbolt Csapatánál találták.

A Kiskuntor Böllére a fáradhatatlan és mindenre elszánt böllérek közül Jakubáts Dániel (Öreg harcosok) lett.

Jakubáts Dániel és Szabó Csaba

Számos különdíjjal jutalmazták a szervezők, támogatók és zsűritagok a nagyszerűen teljesítő kompániákat, és a rendezvény sikeres lebonyolításában közreműködőket. Különleges különdíjasok voltak a Felvidéki Kisböllér Tanoncok, Szabó Olivér és Roberic Rajkó, akik Mentsh András beszédében elhangzottakat erősíttették, adjuk tovább a fiatal generációnak, unokáinknak a tudást és hagyományaink tiszteletét.

A nap folyamán többek is kiemelték, hogy mekkora erő és kincs a közösség, a régi barátságok ápolása és újak köttetése egy-egy Böllértalálkozón.

A szervezők ezúton is köszönik MINDENKINEK, hogy évről-évre megrendezésre kerülhet a rendezvény.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (143 db kép)
MEGOSZTÁS