Nem várta jó helyzetben a megyei I. osztályban szereplő Kiskőrösi LC labdarúgó csapata a bácsalmásiak elleni hazai találkozóját. A kiskőrösiek a 12. fordulót megelőzően négy mérkőzésen nem lőttek gólt, és az előző két játéknapon a hartaiaktól 8-0-ra, a keceliektől pedig 3-0-ra kaptak ki.

A november 13-án lejátszott mérkőzésen a kiskőrösiek 0-0-s döntetlent játszottak a Bácsalmási PVSE csapata ellen: Tóth Z. – Szedmák, Hajnal, Pekker, Dunai (Karf), Mihály, Petrovics (Agócs), Budai (Szabó D.), Tóth M. (Andó), Torgyik, Pintyi.

-Hirdetés-

A találkozó bácsalmási mezőnyfölénnyel kezdődött, de a szervezetten védekező hazaiak kapuja előtt nem alakult ki nagyobb helyzet. A legnagyobb lehetősége a vendégeknek a gólszerzésre egy szöglet után adódott, de a rövid oldalról kapura pörgetett labda az oldal kapufáról az alapvonalon túlra pattant. A kiskőrösiek a védekezésre összpontosítottak, és az első kapura lövésükig 44 percet kellett várni.

A szünet után nyíltabb lett a játék és nagy küzdelem folyt a pályán. A bácsalmásiak szereztek egy gólt, de lesállás miatt a játékvezető érvénytelenítette a találatot. A kiskőrösiek egy gyors kontratámadás végén alakították ki a találkozó legnagyobb gólhelyzetét, amikor Szedmák Roland lőtte el közelről a jobb oldalról érkező labdát, de a bácsalmásiak kapusa nagy bravúrt bemutatva lábbal védeni tudott.

A kevés gólhelyzetet hozó gyengébb színvonalú mérkőzésen igazságos döntetlen született.

Kovács László – Kiskőrösi LC technikai vezetője:

-Az volt a célunk a jelenlegi helyzetünkben, hogy összerakjuk a védekezésünket és ne kapjunk ismét több gólt. Természetesen nyerni szerettünk volna, de nem lehetünk elégedetlenek, mert egy jó Bácsalmás ellen szereztünk pontot kapott gól nélkül. Voltak helyzetek mindkét oldalon, de talán előttünk volt a legnagyobb a második félidőben, amikor a bácsalmásiak kapusa lábbal hárított egy közeli lövésünket bravúrosan. Sok a hiányzó a sérülések miatt a csapatunkból és a szűkös keret összetétele sajnos nem igazán ad módot a hatékony támadójátékra, amit jól mutat, hogy az ötödik mérkőzést játszottuk le zsinórban, amikor képtelenek voltunk gólt szerezni. A mai napon a küzdőszellemmel és a védekezésünkkel elégedett voltam. Nagyon remélem, hogy a következő, soltvadkertiek elleni idegenbeli mérkőzésre már lesznek sérülésből visszatérő játékosok. Szeretném megemlíteni, hogy az U19-es csapatunkban játszó Jáger Bence a korosztályos bajnoki mérkőzésen megsérült, akinek ezúton is jobbulást és mihamarabbi felépülést kívánok.

MEGOSZTÁS