Két év kihagyás után ismét megrendezésre kerül városunkban az Adventi Kórustalálkozó,  a Kiskőrösi Baptista Imaházban. 2022. december 2-án 18 órától a helyi kórusok előadásában hallhatunk majd karácsonyi dalokat, melyek nagyszerű lehetőséget biztosítanak az adventre hangolódáshoz. A Kiskőrös Városért Alapítvány által szervezett zenei esten ezúttal nemcsak a klasszikus egyházi művek csendülnek majd fel, hanem világi karácsonyi dalokat is hallhatunk.

-Hirdetés-

Kodály Zoltán halálának 55. évfordulójáról is megemlékeznek ezen az estén, mely még különlegesebbé teszi az ünnepi alkalmat.

Az adventi kórustalálkozó 2022-ben is ingyenes lesz.
Az est folyamán befolyt adományokat az alapítvány a  városi betlehem felújítására kívánja fordítani.

„Az volt a célunk, hogy visszatérjünk a gyökerekhez, ahogyan indultunk is. Nagyon sajnáltuk, hogy az elmúlt két évben, a covid alatt nem tudtuk megrendezni a kórustalálkozót. Most, hogy véget ért a járványidőszak, a helyi énekkarok részvételével szeretnénk ezt a hagyományt méltó módon továbbra is folytatni, és a kórustalálkozót újra megszervezni. Amikor legelőször került sor a kórustalálkozóra, az adventre történő hangolódáson túl az adománygyűjtés is célja volt az alapítványnak. A kuratórium döntése alapján az idei esemény bevételét a városi betlehem megújítására fordítjuk. Egyébként az is hagyomány immáron, hogy a város betlehemét a kuratórium tagjai állítják fel a Petőfi-téren, melyre  idén november 26-án 10 órakor kerül sor. Erre az eseményre is minden érdeklődőt és segítő kezet szeretettel várunk” mondta el  megkeresésünkre dr. Ba Mariann, a kuratórium elnöke.

Hozzátette, javában zajlik a Petőfi Emlékév, melyhez a Kiskőrös Városért Alapítvány is több szálon próbál meg kapcsolódni. Ezen alkalommal a kórusénekek között Petőfi versek hangzanak majd el.

Minden korosztály képviselőit, minden érdeklődőt szeretettel vár az alapítvány december 2-án 18 órakor az Adventi Kórustalálkozóra, Kiskőrösön!

A Kiskőrös Városért Alapítvány továbbra is arra kér mindenkit, hogy lehetőségeihez mérten támogassa kezdeményezéseiket, munkájukat! Az alapítvány számlaszáma: 11732057-20009245.
Előre is köszönik a támogatásokat!

Kiemelt kép: VIRA.HU archív fotó

MEGOSZTÁS