November 16-án, szerdán délután 17 órakor tartották Akasztón az új labdarúgópályák hivatalos avató ünnepségét.

Az esős idő ellenére is szép számú közönség gyűlt össze a pályaavató ünnepségre és a  mérkőzésre. Az esemény vendége a Kecskeméti TE NB1–es csapata volt, akik az Akasztó megyei első osztályú együttesével játszottak egy barátságos mérkőzést.

-Hirdetés-

Az őszi szezont az NB1 második helyén befejező Kecskemét szinte a teljes keretével érkezett, így a közönség láthatta a legnagyobb kecskeméti kedvenceket. Pályára lépett többek között Vágó Levente, Banó-Szabó Bence, Belényesi Csaba vagy éppen Szuhodovszki Soma is.

Kecskeméti TE kezdősora
A rossz időjárás miatt csak kétszer harminc percet játszott egymással a két együttes.

Az első és a második félidőben is öt gólt lőtt a Kecskemét, így végül 10-0-ra győzött a KTE, de ezen a találkozón nem az eredmény volt a fontos, hanem az új pályák elkészültének ünneplése, és a jó kapcsolatok ápolása a Kecskeméti TE-vel.

A találkozóra 1000 forint volt a belépő, az így összegyűlt összeget jótékony célra ajánlja fel az Akasztó FC vezetősége.

A gálamérkőzést Antal Péter vezette, aki akasztói származású és már több éve az NB1-es játékvezetői keret tagja. Két asszisztense, Garai Péter és Bornemissza Norbert voltak, akik szintén az NB1-ben ténykednek, illetve FIFA asszisztensek is.

Garai Péter, Németh Zsolt, Antal Péter, Vágó Levente, Bornemissza Norbert

A játékosokat az Akasztói Focisuli SE fiatal labdarúgói vezették be a pályára, ahol a találkozó előtt megtörtént az ünnepélyes szalagvágás is.

Ünnepélyes szalagátvágás

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Font Sándor országgyűlési képviselő, Kerényi János volt országgyűlési képviselő, Losonczy László a Bács-Kiskun Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke, Suhajda Antal Akasztó település polgármestere, a kivitelező cég részéről a Road-Mending KFT igazgatója Szentandrási Zsolt.

A pályák 295 millió forintba kerültek, melyek az MLSZ támogatásával készültek el négy év alatt. Egy új élőfüves pálya, és egy új műfüves játéktér is megépítésre került, emellett többek között új öntözőrendszer, labdafogó hálók és lelátók is kiépítésre kerültek.
Akasztói kezdő tizenegy

Endrődi Ferenc, az Akasztó FC elnöke megköszönte mindenkinek a munkáját, aki valamilyen formában is segített a pályák építésében.
Endrődi Ferenc volt az, aki ezt az egész folyamatot elindította TAO pályázatokból, és összefogta az egész projektet.

Az esemény egy finom vacsorával zárult az Akasztó Horgászpark és Halas Csárdában.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (15 db kép)
MEGOSZTÁS