„Isten azért teremtette a zenét, hogy szavak nélkül tudjunk imádkozni.”
(John Lennon)

Nagy sikerű koncertet adtak a Kiskőrösi Evangélikus Iskola zeneszerető diákjai Gmoser István tanár úr vezetésével november 18-án este a kiskőrösi evangélikus templomban.

-Hirdetés-

„Az jár a fejemben, hogy tavaly majdnem ilyenkor ott voltam egy csodálatos koncerten, amit egy nagyfiú gyógyulásának megsegítéséért szerveztek a gimnáziumban. Soha nem feledem azt az élményt, amit ott kaptam! Olyan csodában volt részem, ami elég muníciót adott az egész adventi időszakra, az ünnephez is, és utána is. Hihetetlen, hogy ennyi ügyes, istenadta tehetségű, tenni akaró fiatal van a környezetünkben, akik idén is élményt adnak nekünk a nehéz és a könnyebb mindennapokhoz, az ünnepnapokhoz. Hívnak, hogy segítsünk akkor is, ha mindenkinek meg van a baja, ha adni nehéz. Hívnak, hogy legyünk együtt, tegyük le a hétköznapok terhét, és Isten házában leljünk békét.” Podobniné Vándor Andrea facebook posztjának szavaival kezdte köszöntő beszédét Szentgyörgyiné Szlovák Mária, a KEVI igazgatója.

Szentgyörgyiné Szlovák Mária, a KEVI igazgatója

A gimnáziumi oktatás indulásának 70., az evangélikus fenntartású intézmény létrejöttének 10. és névadója, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója kapcsán ebben az esztendőben még nagyobb hangsúlyt kapnak ezek az események.

A koncertet adó KEVI Ifjúsági Fúvószenekar tagjai tehetséges, zenélni kedvelő diákok, akik közül többen a SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskola növendékei jelenleg is. A diákok között azonban jelen voltak Kiss Kinga és Sáfár Andrea tanárnők is, akik fuvolán játszottak, továbbá gitáron kísért dr. Téglás Viktor és Markó Attila, a gimnázium egykori tanulói.
A diákok közt ott ült még Torgyik Mihály, ifj. Gmoser István, Gmoser Kata, Dicsa Dávid, Turán Balázs, Ungvári Pálma és Tóth Renáta is, akik közül többen szintén a KEVI-ben érettségiztek.

A műsor Frank Sinatra világhírű slágere, a „My way” feldolgozásával kezdődött, majd a Republik Erdő közepén című dalát Horváth Hanna és Kelemen Hella 9.A osztályos diákok énekelték a zenekar kíséretével.
Újabb fülbemászó dallamok következtek ezután, hiszen a Quimby „Most múlik pontosan” című szerzeményét Breznyán Kinga és ifj. Gmoser István énekelték.

Bővelkedett az este ABBA feldolgozásokban. Elhangzott a ,,Chiquitita” , a ,,Gimme Gimme” és a ,,Lay All Your Love On me” című sláger is, mindegyik Breznyán Kinga tolmácsolásában. Nagy sikert aratott a „Lord of the dance” jól ismert dallama is.

Az este kapcsolódott a Petőfi 200 rendezvénysorozathoz is azáltal, hogy felcsendült két megzenésített Petőfi vers, a „Fa leszek …” és a „Távolból”. Énekelt: Szentgyörgyi Anna, Torgyik Lili, Szávai Tímea, Barna Gabriella, Szabó Lilien és Kothencz Fanni. Klarinéton László Zsolt, zongorán Suba Marcell kíséretével.
Endre Márta Veronika gyönyörű hangján hallhattuk az ,,A csitári hegyek alatt” c. népdalt, zongorán közreműködött Suba Marcell.

Az Omega „Gyöngyhajú lány” című dalát Sztojka Natália énekelte, majd zárásként Gloria Gaynor ,,I will survive” című világslágerével énekeltette és tapsoltatta meg a zenekar a közönséget.

Az este bevételét az iskola alapítványának javára fordítják.

Szöveg, képek: Subáné Kiss Krisztina

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (28 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira