A 17. évadukat zárták a terepjárósok Bócsán a Kozák Horgásztó és Rendezvényházban. Az eseményt a Soltvadkert Motorsport Racing Club tagjai szervezték és bonyolították le.

Demeter János -Döme- a klub vezetője nyitotta meg a díjátadót, köszöntötte a résztvevőket és a Bács-Trophy Bajnokság szervezőit, Widner Attilát és Huszár Gábort felkérte, hogy fáradjanak ki a pódium elé.
Nyitóbeszédében elmondta, hogy szeretné megköszönni a versenyzőknek, akik életben tartják ezt a sorozatot már 17. éve, hogy eljárnak a versenyekre, mert nélkülük nem lenne értelme versenyt rendezni.
Az érem másik oldala a támogatók, akiknek – versenyhelyszínenként mindig más – szintén jár a köszönet! Köszönet jár a segítőknek, a családoknak, akik a versenyek alatt akár szakadó esőben fújják a sípot és állítják helyre a speciálszakaszokat.
A díjátadó 19:00-kor kezdődött, majd svédasztalos vacsorával és hajnalig tartó bulizással folytatódott.

Demeter János – Döme – a Soltvadkert Motorsport Racing Club vezetője
2022-re már csak három szervező város marad egy-egy verseny rendezésével.
-Hirdetés-

Ez kevés lett volna a bajnoksághoz, mivel a versenyzők között szervezők is vannak, így ők a saját szervezésű versenyeiken nem indulhatnak. Két versenyen szerzett pontszám viszont kevés lett volna, így Kalocsa két versenyt rendezett.
„Mikor megbeszélést tartottunk a Bács-Trophyról felmerült ez a probléma, és felvetődött az az ötlet, hogy mindenki szervezzen pluszba egy egynapos versenyt, hogy teljes legyen az év. De igazából csak mi szerveztük meg próba jelleggel. Nem is úgy jött össze teljesen, ahogy terveztük, és látjuk a hibáit. A tapasztalatainkat felhasználva és a hibákat javítva jövőre már lehet így kezdünk bele, egy költséghatékonyabb verseny évadba” – nyilatkozta a gála alatt Huszár Gábor, a kalocsai verseny szervezője.

A BS Plastic kupát, amin „Bács-Trophyért 2022” felírat szerepel Huszár Gábor kalocsai szervező kapta az egynapos verseny megszervezéséért
A Bács-Trophy Bajnokság szabályzata szerint, aki három egymást követő évben bajnoki címet szerez, a vándorserleg örökre nála marad. Extrém kategóriába idén Szűcs Imre és Hirsch József versenyző párosnak sikerült.

„Kicsit több mint tíz éve versenyzem terepjáróval, és nyolc éve már a Bács-Trophyban is. Ez idő alatt már voltam kétszer bajnok és épp, hogy lecsúsztam a harmadikról, de most Hirsch Jocival összejött a három egymás utáni bajnoki cím, így miénk lett örökre a vándorserleg!
A jövőt nézve a cél egy újabb vándorserleg megszerzése!” -mondta
Szűcs Imre.

„Az eddigi három éves versenyzésünk alatt talán az elsőben volt még némi bizonytalanság egymás közt, de hamar összeszoktunk. A teljesítményünket nézve minden egyben számít, kell a tudás, a tapasztalat, a szerencse és a jó megbízható technika!” – tette hozzá Hirsch József.

Szűcs Imre és Hirsch József a vándorserleggel

2022-es év bajnok párosai kategóriánként:

Kis normál: Péter Sándor – Kovács Dávid
Nagy normál: Viedner Tibor – Rónai Zoltán
Open: Vida Zsolt – Palaics György
Profi: Demeter János – László Imre
Profi +: Vörös Gábor – Vörös Levente
Extrém: Szűcs Imre – Hirsch József

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (61 db kép)
MEGOSZTÁS