Az EGYMI Országos Egyesülete a Kiskőrösi EGYMI kollektívájával együttműködésben immár 24. alkalommal szervezete meg november 17-én „A jövő útjai…” c. szakmai konferenciáját, melynek vezérfonala ebben az évben  „Változó világrend – Új kihívások – Értékteremtő szemlélet” volt.
A rendezvényre az ország majd 30 településéről több mint 40 köznevelési intézményből regisztráltak pedagógusok, intézményvezetők.

-Hirdetés-

A gyermekek műsorát követően a vendégeket Schaffer István intézményvezető és Locsmándi Alajos az EGYMI Országos Egyesületének elnöke köszöntötte. Vágó Ferencné a Kiskőrösi Tankerületi Központ igazgatójának megnyitó beszédét követően a konferencia plenáris része következett. Prof. Dr. Pukánszky Béla a Szegedi Tudományegyetem egyetemi tanára a gyógypedagógus képzés jelenkori kihívásairól tartott előadást. Dr. Szikora Ágnes az Oktatási Hivatal főosztályvezetője a pedagógus életpálya modell aktualitásairól beszélt. Fazekasné Dr. Fenyvesi Margit  a Károli Gáspár Egyetem nyugalmazott egyetemi tanára régi, de jól bevált, az olvasástanítást támogató módszert mutatott be. A szünetet követően az autizmussal élő gyermekek nevelő-oktató munkájában bevált és igazolt eljárásokat ismertetett a hallgatósággal Ecser Mónika gyógypedagógus az Autizmus Alapítvány munkatársa. Dr. Káplár Mátyás a Pécsi Tudományegyetem egyetemi tanárának pszichológiai témájú előadása a hatékony változáskezeléshez, a rohanó világban az érték alapú szemlélet kialakításához nyújtott segítséget. Egy nagy múltú intézmény, a Cházár András EGYMI történetéről, a gyors ütemben történő változások közötti útkeresésről osztotta meg gondolatait Ványi Lászlóné intézményvezető.

A délután folyamán műhelyfoglalkozások keretében az ország különböző pontjairól érkező szakemberek mutatták be az intézményekben alkalmazott jó gyakorlatokat az óvodai nevelés, az általános iskolai nevelés-oktatás, a fejlesztő nevelés-oktatás, a szakiskolai képzés valamint az utazó gyógypedagógiai feladatellátás területén.

A rendezvényen részt vevő pedagógusok egyöntetű véleménye szerint az aktuális témákkal foglalkozó szakmai napon sok értékes információval gazdagodtak. Kiemelték a Kiskőrösi EGYMI munkatársainak elkötelezett munkáját, ami az alapos szervező munkában, a gördülékeny lebonyolításban és a vendégszeretetben tükröződött.

A program a Miniszterelnökség, a Nemzeti Együttműködési Alap és az Alapkezelő támogatásával, a NEAO-KP-1-2022/7-000172 sz. pályázat támogatásával kerül lebonyolításra.

A Kiskőrösi EGYMI kollektívája lilában, a koraszülöttek világnapja alkalmából

Fotók és szöveg: Kiskőrösi EGYMI 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (36 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira