A méz jótékony hatására és az egészségvédelemben betöltött szerepére hívta fel a figyelmet Vidók Zoltán bioméhész és felesége, Vidók-Pál Erika. 2022. november 18-án lázasan készült az eseményre a csoport apraja-nagyja, hiszen méhecske jelmezbe bújva várták a méhészkedéssel foglalkozó egyik kis csoporttársuk szüleit.

A látogatást vidám várakozás és zenés torna előzte meg, amely segítette a témára való ráhangolódást.   

-Hirdetés-

A méhész család érdekesebbnél-érdekesebb programokkal készült a csoport számára, melyet egy gitárral kísért, méhes dalocskával nyitott meg Erika.

Vidók Zoltán a csoportba behozott méhészetben használt eszközök bemutatásával, úgy mint: kaptár, mézes keretek, füstölő és a méhész ruha biztosította a gyakorlati tapasztalatszerzést a legkisebbek számára.

A gyerekek egy kisfilm által megismerkedtek a méhek életével és méhészek munkájával. A reggeli során különféle mézeket (galagonya, akác, virág, facélia, napraforgó) kóstoltak, majd az óvó nénik segítségével viaszgyertyát készítettek. Az óvoda minden gyermekét kis mézes tasakokkal ajándékozta meg az Országos Magyar Méhészeti Egyesület.

Az igazi szemléletformáló délelőtt során kapott hasznos információk sorával gazdagabban tért haza minden résztvevő: A méz egészséges! Együnk termelői mézet!

Köszönjük szépen a szülői felajánlást!

Szöveg, fotók: Kőrisfa Óvoda 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (12 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira