A Kiskőrös Rózsája Horgolókör asszonyai idén is kitettek magukért és elkészítették horgolt retro díszekkel ékesített karácsonyfájukat, melyet a Petőfi Sándor Művelődési Központ előterében állítottak fel. 
A díszítés témáját idén a retro karácsony ihlette, melynek elkészítése során többek között 40 éves szaloncukros dobozt és régi mesekönyvet is felhasználtak

A kiskörösi horgolókör tagjai már évek óta díszítik a város karácsonyfát. Tavaly maga a fa is horgolt nagyikockákból állt össze. Idén retro díszeket alkottak. Száznál is több jégcsap, csillag és kedves kis figura került a régi karácsonyok hangulatát idéző fára. A művelődési központ aulájában felállított fa körül ugyanebben a stílusban terítettek asztalt, hogy teljes legyen az ünnepi hangulat. Az elkészült alkotást Tóth Tibor katolikus atya szentelte meg.

A kiskőrösi horgolókör tagjai idén is Grünwaldné Takács Aranka vezetésével horgolták a díszeket, melyhez a fonalat Csányi Ibolya, a Kőrös-Körül Nők Egyesületének elnöke biztosította
-Hirdetés-

Az áldás után gyertyát és csillagszórót gyújtottak, s közben elénekelték a Kis karácsonyt és a Mennyből az angyalt. 

Az eseményen a horgolókör tagjai, a Kőrös-Körül Nők Egyesületének vezetősége és a művelődési központ dolgozói vettek részt

Az ünnepi esemény végén szeretetvendégség is volt, a tagok által sütött süteményekből. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Domonyi László polgármester is, aki Kiskőrös Város Borválogatást ajándékozott a horgolókör asszonyainak.

Szeretetvendégség is volt
A Kiskőrös Rózsája Horgolókör  a város 300 éves születésnapjára alakult 2018-ban, akkor 300 szál rózsát horgoltak, melynek sokan a csodájára jártak. Azóta maradtak meg alkotó közösségként és rendszeresen összejönnek, és ehhez hasonló fantasztikus dolgokat produkálnak. Horgoltak már kokárdákat március 15-e tiszteletére, húsvéti tojásokat, és kisebb figurákat gyerekeknek. 
Domonyi László polgármester is kapott ajándékot

A mai napon elkészült a város adventi koszorúja is. A gyönyörű alkotás Ba Irén és Csányi Ibolya közös munkájának köszönhető.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS