Szívmelengető Adventi koncertet adtak a soltvadkerti gyerekek 2022. november 25-én a Gyöngyház Kulturális Központban. 

A nagy létszámú közönség előtt lezajló kiállítással egybekötött hangverseny fő szervezője és megálmodója Dr. Pethőné Dr. Fodor Katalin volt.

Dr. Pethőné Dr. Fodor Katalin
-Hirdetés-

A művelődési központ dolgozóinak közreműködésével létrejött rendezvény fő célja az volt, hogy a soltvadkerti gyerekek a maguk sokszínűségében mutatkozhassanak meg.
Így a hangverseny keretében két vers is elhangzott, valamint kerámiák, grafikák, festmények, és rajzok is kiállításra kerültek, hogy a tanítványok megmutathassák, más művészeti ágakban is remekelnek.

A gyerekek alkotásai

Az alkotásokban is megjelentek az adventi motívumok, és a hangverseny műsora is úgy lett összeállítva, hogy karácsonyi darabok, zeneművek szólaltak meg.
A Zongora Gyöngyszemek csoportba 28 növendék jár, akiket a tanárnő a Gyöngyház Kulturális Központ keretein belül oktat.
Most 27 fellépőtől, 29 művet hallgathatott meg a közönség, amiben szóló és négykezes darabok is szerepeltek.
A legkisebb növendék 6 éves, a legidősebb 18 éves.
A kiállított remekműveket Szabadi Mónika (kerámia) és Furákné Tóth Ildikó (grafika, és kerámia) tanárnők közreműködésével alkották a lelkes tanítványok.
Az amatőr tárlat és az ünnepi dekorációk, meghívók megálmodója és kivitelezője Lázárné Herczeg Lívia volt.
A koncert a színházteremben, a kiállítás az előtérben volt megtekinthető. Az est zárásaként a vendégeket mézeskaláccsal ajándékozták meg.

Dr. Pethőné Dr. Fodor Katalintól azt is megtudhattuk, hogy ez a zongorás művészeti csoport szeptember közepétől működik, és először a soltvadkerti szüreti fesztiválon szerepelt, majd október 28-án a Korona cukrászdában „Édes percek muzsikával” címmel egy új kezdeményezést vezettek be, ahol a gyerekek modern zongoradarabokkal szórakoztatták a közönséget.
Ezt követően november 18-án a kulturális központ szervezte Mesekuckóban egy Zenemese program volt, amin szintén szerepeltek a kis zongoristák. Ekkor két zenés mesét – Prokofjev: Péter és a farkas, valamint Grimm: A libák és a róka – hallgathattak meg a jelenlévők, akik részt is vehettek a zenélésben ritmushangszerekkel, hangulatkeltő eszközökkel.

A tanárnő zárógondolatai a rendezvény végén: Nem csak az adta az Advent hangulatát, hogy karácsonyi dalokat adtak elő a gyerekek, hanem, hogy a játékukat ajándékozták a közönségnek a szülőknek, nagyszülőknek, rokonoknak, barátoknak.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (64 db kép)
MEGOSZTÁS