A soltvadkerti Pálinka Patika és Vinotéka szervezésében a Gyöngyház Kulturális Központ Tükörtermében tartott november 26-án előadóestet Scherer Péter Jászai Mari-díjas magyar színész. A programon megjelenteket Szekeres Sándor fő szervező köszöntötte, aki egyben az est narrátora is volt.

-Hirdetés-

Elhangzott, hogy Scherer Péter Ajkán született 1961. november 16-án Scherer József és Jány Zsuzsanna gyermekeként. 1980-ban érettségizett a szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziumban, felsőfokú tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetemen végezte 1981–1987 között, közben 1984–1994 között az Arvisura Színházi Társulat tagja volt. 1995–től 1997-ig szabadfoglalkozású volt. 1997-től 2001-ig a Bárka Színház tagja volt. 2002-től a Krétakör Színház színésze. 1995-ben feleségül vette Bencze Viktóriát, akitől két lánya és egy fia született; Fruzsina (1995), Borbála (1998) és fia, Márton (2006).

Szekeres Sándor és Scherer Péter

A színész elmondta, hogy a színészi pálya mellett rendezőként és az önálló estek során a talkshow műfajban is dolgozik. A jelenlévők több filmrészletet is láthattak a szereplésével, amelyek során a vicces részeknél mesélt a próbákról, a szereplőkről és olyan műhelytitkokat is elárult, hogy milyen és mennyi kelléket használtak fel vagy a sérülés veszélyes elemeknél, hogyan védték magukat mondjuk az ütéseknél. Az előadás interaktív volt és sokszor bevonta a színész a jelenlévőket is a poénokba, ami vidám pillanatokat eredményezett.

Beszélt arról, hogy Mucsi Zoltánnal, Katona Lászlóval és Kovács Krisztiánnal létrehozták közösen a Nézőművészeti Kft. társulatát, amelynek 15 saját produkciója van és ezek közül 6 rendezése az ő nevéhez fűződik.

Az előadás végén a kötetlen kérdések során megemlítette, hogy egy sorozatfilmnél napi 22-25 tiszta időt tudnak felvenni, egy 120 perces filmet pedig akár 150 napig is forgatnak. A nagyfilmek elkészítése hatalmas munka és van olyan, hogy egy adott napon csak egyetlen percnyi kész anyagot tudnak felvenni, ami bekerülhet a végleges anyagba. A magyar filmek költségvetéséről elmondta, hogy ameddig hazánkban éves viszonylatban 10-12 milliárd forint áll rendelkezésre, amiből mintegy 20 alkotás készül el, addig Amerikában nem ritka, hogy egyetlen filmet 60 milliárd forintból készítenek el és hatalmas hasznot hoz a befektetőknek így is.

A Pálinka Patika és Vinotéka szervezésében a Gyöngyház Kulturális Központ Tükörtermében legközelebb december 9-én lesz majd előadóest, amikor Kautzky Armand várja az érdeklődőket.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (50 db kép)
MEGOSZTÁS