Advent a keresztény világ egyik legfontosabb időszaka és a karácsonyi ünnepkör kezdete. Idén november 27-re esett advent első vasárnapja, melynek egyik legismertebb jelképe az adventi koszorú. November 26-án a kiskőrösi adventi közösség hittanosai számára ünnepre hangolódó családi napot szervezett a gyülekezet, ahol közel 100 gyermek készített adventi koszorút.

 

-Hirdetés-

Tóth Tibor plébános az elkészült alkotásokat megáldotta annak érdekében, hogy minden gyertyagyújtásnál újabb erővel növekedjen az emberekben a Krisztus iránti szeretet, valamint hogy örömmel és reménnyel teli legyen az adventi várakozás.

„Nagy öröm, amikor a gyerekek családtagjaikkal együtt vesznek részt egy ilyen alkalmon. Továbbá fontos az is, hogy ezzel a készületet, a várakozás fontosságát hangsúlyozzunk, nem pedig a mindent azonnal kényszert. Az advent erről is szól, hogy készülünk az ünnepre, várunk valakire. Nem mindent azonnal kapunk meg” – mesélte Tóth Tibor katolikus plébános a Kiskőrös TV-nek.

A katolikus templomban a héten kezdetét veszi a triduum, amely egy az adventi időszakban tartott háromnapos lelki gyakorlat, december 1-2-3-án délután 17 órától.

„Nagy Attila kecskeméti piarista szerzetes tartja majd a prédikációt. 16 órától már gyónásra is van lehetőség” – tett hozzá.

Advent harmadik és negyedik vasárnapját megelőző pénteken hagyomány szerint a gyülekezet idén is készül a „Szülői kimenő” elnevezésű programmal, ami azt jelenti, hogy a gyerekeknek foglalkozásokat tartanak, hogy szüleik az ünnep előtt még el tudják intézni legfontosabb teendőiket.

 

Forrás: Kiskőrös TV 
Fotók: Csanadyné Tapodi Mária facebook oldala

MEGOSZTÁS
Írta: vira