A téli időszakban, és különösen az ünnepek közeledtével a Magyar Vöröskereszt kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a szegénységben élő családok is jobb körülmények között tölthessék az ünnepeket. Ezt a célt szolgálja a Magyar Vöröskereszt és a Tesco gyűjtési kezdeményezése.

Magyarország legnagyobb humanitárius szervezete e hét péntekjén és szombatján, december 2-án és 3-án gyűjti az élelmiszer adományokat a kiskőrösi Tesco áruházban.

Ma délelőtt Bobek Brigitta és Juhászné Fehér Mária óvodapedagógusok gyűjtötték a tartós élelmiszereket a hátrányos helyzetű óvodás gyermekek és családjaik számára
-Hirdetés-

Már az első napon több bevásárlókocsinyi élelmiszer gyűlt össze, melyekbe édesség, szaloncukor, konzervek, tésztafélék, lecsóalap, rizs, de tisztítószer is került. 

Egy előre összeállított lista is segíti, hogy elsősorban milyen adományokat várnak

„Tavaly 100 darab csomag került kiosztásra. Idén, az összegyűlt adománymennyiségtől függ, hogy hány családnak tudunk segíteni. Jövő hét elején közösen csomagoljuk be ezeket a Kőrisfa Óvodában, ahonnan személyesen szállítjuk ki a hátrányos helyzetű családoknak. A csomagokat úgy állítjuk össze, hogy minden család egy egytálételt el tudjon készíteni a hozzávalókból. A Szücsi, a Batthyány, a Kőrisfa és az Erdőtelki Óvoda óvónői állítják össze a rászoruló családok névsorát, akikhez személyesen juttatjuk el a nagylelkű adományokat. Szeretettel adjuk és reméljük, hogy ők is örömmel fogadják majd” – mesélte az óvodavezető.

Ma délután Csatlós Erzsébet, a Kiskőrösi Óvodák intézményvezetője és Csipak Istvánné Zsuzsi szólították meg a Tescoba betérő vásárlókat

Csatlós Erzsébet intézményvezető büszkén mesélte azt is, hogy évek óta nagyon jó kapcsolatot ápolnak a Magyar Vöröskereszttel, majd hozzátette, hogy óvodájuk egyben bázisintézmény is. Minden dolgozójuk tagja a szervezetnek, akikkel közösen véradásokat is szoktak szervezni intézményeikben. 

Holnap délelőtt 9 órától délután 18 óráig Sutus Etelka, a Magyar Vöröskereszt Kiskőrös Városi Szervezetének területi vezetője és Klászkóné Mészáros Zsuzsanna várja majd a nagylelkű adományokat. 

A Magyar Vöröskereszt és a Kiskőrösi Óvodák munkatársai ezúton is köszönetüket fejezik ki az áruház vezetőségének, az adományozóknak és azoknak is, akik szerepet vállalnak a gyűjtésben.

Képek: Csatlós Erzsébet és a szerző sajátjai 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (41 db kép)
MEGOSZTÁS